Igra Fortnite: BR - zaslužkarska rekorderka

V igričarskih krogih kraljuje nova rekorderka. Brezplačna igra Fortnite: Battle Royale, ki je tudi pri nas vse bolj priljubljena, svojim avtorjem prinaša rekordne zaslužke.

Izšla je pred manj kot letom dni, v tem času pa je nanesla že za več kot 1,2 milijarde dolarjev zaslužkov, od tega 318 milijonov samo v zadnjem mesecu. Igra Fortnite: Battle Royale je do nedavnega bila na voljo le za igranje prek računalnika ali igralne konzole. Za operacijski sistem iOS je izšla šele pred dvema mesecema, za android pa sploh še ne. Kljub temu jo igra že približno 125 igralcev po vsem svetu. V osnovi je to strelska igra, v kateri se hkrati med seboj bojuje sto igralcev, pri čemer so vsi pomešani, ne glede na platformo, na kateri igrajo. Igralec je na začetku opremljen zgolj s krampom, ki je osnovno orodje. Z njim lahko nabira surovine, čimprej pa se mora prebiti tudi do orožja.

Po prihodku, ki ga je prinesla svojim ustvarjalcem, se je Fortnite: BR zavihtela na prvo mesto med brezplačnimi igrami. Samo v minulem mesecu so z njo zaslužili 318 milijonov dolarjev, kar je rekordni enomesečni zaslužek od katerekoli brezplačne igre. Denar prihaja z nakupi dodatnih predmetov v igri (in-app purchases). Ti so sicer zgolj kozmetični dodatki, ki pripomorejo k lepšemu videzu avatarjev, ne pa tudi k uspešnosti v boju. Zato za razliko od drugih navidezno brezplačnih iger, ki igralca silijo v nakupe opreme za napredovanje, ta ni deležna tolikšnih kritik.

Pričakovati je, da ji bo poleti, ko bo prispela na platformo android, priljubljenost še narasla.


Najbolj brano