Honor 70: pristne in živahne barve, ostri detajli

V predjesenskem času smo preizkusili morda najbolj vroč telefon ta hip, to je honor 70, ki ponuja izjemno uporabniško izkušnjo. To so prepoznali tudi v združenju EISA (Expert Imaging and Sound Association), ki je prav temu modelu namenilo nagrado za najboljši nakup pametnega telefona 2022/2023.

Zaobljen zaslon s skoraj 17-centimetrsko diagonalo in  milijardo barvnih odtenkov.
Zaobljen zaslon s skoraj 17-centimetrsko diagonalo in milijardo barvnih odtenkov.  

Ob zaključku trgatve smo preizkusili telefon honor 70, ki je v Sloveniji od septembra naprodaj po priporočeni ceni 599 evrov (različica z 8 GB pomnilnika in 128 GB hrambe podatkov).

Telefon ponuja eno izmed novejših inovacij v videografiji. Ta v video posnetku poudari eno osebo izmed mnogih (solo cut mode). Ne le, da je uporabniku na voljo snemanje individualnega videa ene osebe, ki je v središču pozornosti, istočasno lahko telefon snema še tako imenovani skupinski video. Snemanje ene osebe v skupinskem videu (person autofocus tracking technology) je tako lahko še posebej primerno za vlogerje.

Neverjetni posnetki od blizu

Pri honorju 70 je svoj svetovni debi opravilo novo tipalo za kamero - IMX800. Da bi fotografska izkušnja bila čim boljša, so uporabili kar dve glavni kameri z ločljivostjo 54 milijonov pik, eno z zaslonko f/1,9 ter drugo z zaslonko f/2,2. Prav tista kamera, ki zajema ultra široki kot in istočasno deluje kot makro, uporablja zaslonko f/2,2. Ta pa omogoča, da uporabnik ujame zelo širok kot na fotografiji ter z njo naredi še neverjetno kakovostne posnetke od zelo blizu. Spredaj je mobilnik opremljen še s kamero za selfije v ločljivosti 32 milijonov pik.

Edinstvena tehnologija pospeševanja grafičnih zmogljivosti

Honor 70 je estetsko dovršeno oblikovan izdelek z dvojno zaobljenim zaslonom, ki po diagonali meri skoraj 17 centimetrov (6,67 palca), debelina telefona je le 7,91 milimetra, skupna teža pa 178 gramov, zato ga brez težav pospravimo v majhno torbico ali žep. Napajanje telefona je prepuščeno zmogljivi bateriji 4800 mAh, ta pa napaja srce telefona, kjer je nameščen zmogljiv procesor qualcomm snapdragon 778G plus 5G. Poleg njega telefon poganja še edinstvena tehnologija pospeševanja grafičnih zmogljivosti GPU turbo X in OS turbo X, kar zagotavlja odlično izkušnjo tudi med intenzivnim igranjem mobilnih iger.

Oči se manj naprezajo

Zaslon telefona lahko proizvede do 1,07 milijarde barvnih odtenkov, v 100 odstotkih podpira obseg barv v filmskem načinu DCI-P3 in funkcijo HDR 10+, kar pomeni, da so barve pristnejše in živahnejše, detajli pa ostri in jasni. Popoln je tudi za uporabnike, ki preživijo pred zasloni pametnih telefonov veliko časa, saj se zaradi vgrajenega zaslona, ta uporablja tehnologijo pulzno širinske modulacije (PWM) do 1920Hz, naše oči manj naprezajo. Naprava pa zagotavlja udobno izkušnjo gledanja, celo ob slabši osvetlitvi. Naša izkušnja z uporabo telefona je bila odlična, prav takšna sta hitrost in odzivnost ostrenja motivov.


Najbolj brano