Smeri razvoja
Konec izmenjevanja Netflixovih gesel?
Konec izmenjevanja Netflixovih gesel?

Za uporabnike Netflixa, vsaj za tiste, ki njegove vsebine spremljajo “na črno”, prihaja slaba novica. Netflix namreč napoveduje bolj dosledno preverjanje, ali so uporabniki, ki si delijo geslo, res člani skupnega gospodinjstva, kakor zapoveduje njihovo pravilo. Takšnih, ki so uživali v filmih in serijah, ne da bi za to plačevali naročnino oziroma so si stroške delili z drugimi, naj bi bila vsaj tretjina uporabnikov.

Požar, zaradi katerega je ugasnil tudi Partis
Požar, zaradi katerega je ugasnil tudi Partis

V minulem tednu je zagorelo pri največjem ponudniku oblačnih storitev v Evropi OVHCloud. Prizadeti sta bili dve hali podatkovnega centra v francoskem Strasbourgu, zaradi česar je bilo začasno nedosegljivih več milijonov spletnih strani, izgubljena pa je tudi velika količina podatkov.

Na videz običajna brezzrcalnika. A videz vara ...
Na videz običajna brezzrcalnika. A videz vara ...

Pomlad je čas za pospravljanje ali menjavo - bodisi doma bodisi v torbi s fotografsko opremo. V prvo primerjavo smo vzeli dva aparata, ki sta si glede na premierno predstavitev in značilnosti najbolj blizu. To sta nikon Z7II, ki je bil predstavljen oktobra lani, ter sony alpha1 oziroma krajše A1, ki so ga predstavili pred nedavnim.