Smeri razvoja
Pssst, prisluhnite tišini
Pssst, prisluhnite tišini

Že pred leti mi je prišlo na uho, da so na tržišču slušalke, ki izničijo hrup okolice in zato omogočajo povsem nove dimenzije doživljanja glasbe. Ali pa - tišine.

Testiramo: nikon coolpix P1000 premore teleskopsko približanje
Testiramo: nikon coolpix P1000 premore teleskopsko približanje

Telefoni so naredili veliko dobrega, a tudi slabega na področju kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Poleg tega, da so razredčili vrste, saj proizvajalci ne ponujajo toliko različnih modelov kot nekoč, so se te posledično okrepile ali pa iščejo nišo, v kateri so telefoni “švoh” in jih ne dohajajo. Tak je razred kompaktnih digitalnih fotoaparatov z velikim razponom približanja. Zaradi manjše velikosti tipala proizvajalci zadnja leta dosegajo zavidljive telegoriščnice. Eden takšnih primerov je superzum nikon coolpix P1000.

Sedmica, vredna 42 milijonov
Sedmica, vredna 42 milijonov

Sony je svoj prvi DSLR aparat pokazal pred komaj 13 leti. A je ta tehnološki gigant imel opravka s tipali, že veliko preden se je spustil v digitalno fotografske vode. Do danes je predstavil kar 57 različnih modelov z izmenljivimi objektivi, od tega kar 28 modelov brezzrcalnih kamer. Med njimi vsekakor najbolj izstopa Sony Alfa 7R III, nabita z zmogljivostmi, predvsem pa s slikovnimi točkami.