Smeri razvoja
NFT manija: viralne podobe gredo za med
NFT manija: viralne podobe gredo za med

Prodaja tako imenovanih kriptoumetnin doživlja nedoumljiv razcvet. Po svetu odmevajo vesti o primerkih virtualnih vsebin, ki se v obliki nezamenljivih žetonov NFT prodajajo za astronomske zneske. Danes 21-letna Zoë Roth iz Severne Karoline, ki je kot deklica upodobljena na viralnem memeju, znanem kot Disaster Girl, je s prodajo “originala”, opremljenega s kriptopodpisom, zaslužila pol milijona dolarjev.

Najsodobnejši kompaktni fiksni objektivi
Najsodobnejši kompaktni fiksni objektivi

Pomladno svež veter je tokrat zapihal s proizvodnih linij japonskega izdelovalca objektivov Sigma photo. Preizkusili smo tri najnovejše objektive elitne serije “I”. Angleško poimenovani “prime lens” so objektivi fiksnih osnovnih žariščnih razdalj. S takšnimi smo nekoč vsi fotografirali, zato so fotografije bile predvsem ostre.

Konec izmenjevanja Netflixovih gesel?
Konec izmenjevanja Netflixovih gesel?

Za uporabnike Netflixa, vsaj za tiste, ki njegove vsebine spremljajo “na črno”, prihaja slaba novica. Netflix namreč napoveduje bolj dosledno preverjanje, ali so uporabniki, ki si delijo geslo, res člani skupnega gospodinjstva, kakor zapoveduje njihovo pravilo. Takšnih, ki so uživali v filmih in serijah, ne da bi za to plačevali naročnino oziroma so si stroške delili z drugimi, naj bi bila vsaj tretjina uporabnikov.