Slovo od palače na OF nas je spet povezalo

“Ma kaj bomo jokali?” je pred prihodom po telefonu povprašala nekdanja sodelavka. “Če bomo, bomo skupaj, predvsem pa se bomo smejali!” je slišala, potem res prišla in se kakor drugi objemala z mnogimi, ki jih ni videla že dolga, predolga leta.

V zdaj že prazni palači Tarsia se nam je v petek pridružilo veliko 
nekdanjih sodelavk in sodelavcev najrazličnejših generacij. Foto: Miran Perič
V zdaj že prazni palači Tarsia se nam je v petek pridružilo veliko nekdanjih sodelavk in sodelavcev najrazličnejših generacij. Foto: Miran Perič

KOPER > Primorske novice smo Ulico Osvobodilne fronte v koprskem mestnem jedru zapustile, kakor se spodobi: z druženjem, četudi našim poslednjim tam. Pravzaprav že dolgo ni bilo tako živahno.

Novičarjem, ki smo si lahko privoščili nedelovno petkovo popoldne, se je v zdaj že prazni palači Tarsia pridružilo veliko nekdanjih sodelavk in sodelavcev najrazličnejših generacij, rojenih v razponu skoraj sedmih desetletij. Še zdaleč ne samo novinarji, prileteli so tudi z drugih vej našega drevesa, nekateri pa celo iz drugih regij.

Ob prigrizku in pijači smo obujali anekdote, ki se jih je po pisarnah in hodnikih v šestih desetletjih nabralo za knjigo, si podajali stare fotografije, orumenele izvode časopisa, se družno spomnili, kako so Primorske novice postopoma rasle vse do slovesa prvega in edinega regionalnega dnevnika, kakšno smo seveda rekli tudi o nezavidljivih razmerah, v katerih so mediji danes …

V imenu KS Koper - Center nam je podporo izkazal Jadran Čalija. “Nadaljujemo naslednjič, na novem uredništvu, na Cimosu!” smo si prikimali med razhajanjem … in še potrepljali dobro staro palačo.


Najbolj brano