Scorsese in DiCaprio bosta znova združila moči

Režiser Martin Scorsese in hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio po filmih Tolpe New Yorka, Letalec, Dvojna igra, Zlovešči otok in Volk z Wall Streeta načrtujeta novo sodelovanje.

Martin Scorsese (levo) in Leonardo DiCaprio sta že v preteklosti 
zelo pogosto sodelovala, zdaj pa je  napovedan že nov skupni 
projekt. Foto: Profimedia
Martin Scorsese (levo) in Leonardo DiCaprio sta že v preteklosti zelo pogosto sodelovala, zdaj pa je napovedan že nov skupni projekt. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > Režiser Martin Scorsese in hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio po filmih Tolpe New Yorka, Letalec, Dvojna igra, Zlovešči otok in Volk z Wall Streeta načrtujeta novo sodelovanje. Scorsese in DiCaprio želita posneti zgodovinsko dramo o preživetju na obali Južne Amerike, sta poročala Hollywood Reporter in Variety. Pravice za film je pridobil ponudnik pretočnih vsebin Apple. Film temelji na še neobjavljeni poljudnoznanstveni knjigi z naslovom The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder ameriškega avtorja Davida Granna. Zgodba pripoveduje o britanski vojaški ladji, ki je leta 1741 obtičala na samotnem otoku pri Čilu. V krutem boju za preživetje posadka trpi lakoto, zgodijo se umori in upor. Grann je tudi avtor poljudnoznanstvene knjige z naslovom Killers of the Flower Moon, po kateri je Scorsese pred nedavnim posnel istoimenski film z DiCapriom v glavni vlogi, ki bo v kinematografe predvidoma prišel prihodnje leto. Pripoveduje o umorih pripadnikov indijanskega plemena Osage v Oklahomi v 20. letih minulega stoletja, ko so na njihovi zemlji odkrili velike zaloge nafte.


Najbolj brano