Rolling Stonesi Trumpu grozijo s tožbo

Po štirih letih neuspešnega opozarjanja so britanski rockerji Rolling Stones ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu zdaj zagrozili s tožbo, če bo na svojih shodih še naprej brez njihovega dovoljenja vrtel njihovo glasbo.

Po štirih letih neuspešnega opozarjanja imajo Rolling Stonesi zdaj 
očitno dovolj in so se odločili okrepiti pritisk, piše glasbena revija 
Rolling Stone. Foto: Andraž Gombač
Po štirih letih neuspešnega opozarjanja imajo Rolling Stonesi zdaj očitno dovolj in so se odločili okrepiti pritisk, piše glasbena revija Rolling Stone. Foto: Andraž Gombač

NEW YORK > Nazadnje je 74-letni Donald Trump eno od uspešnic Rolling Stonesov You Can't Always Get What You Want predvajal na sicer slabo obiskanem predvolilnem shodu v Tulsi prejšnji konec tedna.

A to nikakor ni prvič, da je skušal ameriški predsednik vzdušje na svojih shodih ogreti s kakšnim od številnih hitov legendarnih britanskih rockerjev. Rolling Stonesi namreč že vse od Trumpove predsedniške kampanje leta 2016 opozarjajo, da ta njihovo glasbo predvaja brez dovoljenja, in predsednika pozivajo, naj s tem nemudoma preneha. Med drugim je njihov hit Heart of Stone zadonel celo na Trumpovi prisegi leta 2017.

Po štirih letih neuspešnega opozarjanja imajo zdaj očitno dovolj in so se odločili okrepiti pritisk, pisanje glasbene revije Rolling Stone in novičarskega spletnega portala Deadline povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so namreč v soboto pojasnili za revijo Rolling Stone, je skupina, vključno s pevcem Mickom Jaggerjem in kitaristom Keithom Richardsom, skupaj z organizacijo za avtorske pravice BMI, ki zastopa več kot milijon glasbenikov, našla način, kako lahko vložijo tožbo proti Trumpu.

"To bi lahko bilo zadnjič, da je Trump v svoji kampanji uporabil katerokoli Jaggerjevo ali Richardsovo pesem," so zapisali in dodali, da ga v nasprotnem primeru čaka tožba.


Najbolj brano