Rolling Stonesi izgubili še koncertnega menedžerja Brigdena

Skupina Rolling Stones in njihovi oboževalci spet žalujejo. Potem ko je nedavno umrl njihov bobnar Charlie Watts, so ostali še brez svojega koncertnega menedžerja Micka Brigdena.

Skupina Rolling Stronmes je izgubila še koncertnega menedžerja 
Micka Brigdena. Foto: Andraž Gombač
Skupina Rolling Stronmes je izgubila še koncertnega menedžerja Micka Brigdena. Foto: Andraž Gombač

SANTA ROSA > Skupina Rolling Stones in njihovi oboževalci spet žalujejo. Potem ko je nedavno umrl njihov legendarni bobnar Charlie Watts, so ostali še brez svojega koncertnega menedžerja Micka Brigdena. Umrl je v nesreči, ko je na svojem posestvu kopal grob za svojega psa. Med delom se mu je pod nogami vdrla zemlja in ga pokopala. Sosedje, ki so nesrečo videli, so takoj poklicali reševalce, a mu ti niso več mogli pomagati. Star je bil 74 let.

Brigden, ki je bil tudi koncertni menedžer Boba Dylana, je veljal za enega najbolj poznanih in priljubljenih ljudi v koncertni industriji, ki so mu svoje turneje in koncerte zaupale največje zvezde popularne glasbe. Svojo pot je začel kot glasbeni producent in promotor nekaterih najprepoznavnejših glasbenih imen 70. let prejšnjega stoletja, kot so Van Morrison, Joe Satriani, Humble Pie, Peter Frampton in Carlos Santana. Bil je tudi soustanovitelj založbe Wolfgang records, nato pa se je usmeril predvsem v produkcijo koncertov in turnej.


Najbolj brano