Queen se na ulici družijo s Stonesi

Britanske rock legende Queen so pet desetletij nastopanja v torek obeležile z odprtjem pop-up trgovine na londonski Carnaby Street. Trgovina, ki so jo poimenovali Queen The Greatest, obiskovalce popelje v zgodnje dni leta 1971 ustanovljene skupine.

Trgovina bo na Carnaby Street, le nekaj korakov oddaljena od 
trgovine še ene legendarne britanske skupine Rolling Stones, 
odprta tri mesece.  Foto: Doug Peters / PA Images / Profim
Trgovina bo na Carnaby Street, le nekaj korakov oddaljena od trgovine še ene legendarne britanske skupine Rolling Stones, odprta tri mesece.  Foto: Doug Peters / PA Images / Profim

LONDON > V več tematsko urejenih prostorih v dveh nadstropjih je predstavljena kariera skupine do leta 2010, vključno z njenimi legendarnimi koncerti in turnejami v 80. letih minulega stoletja. Trgovina bo na Carnaby Street, le nekaj korakov oddaljena od trgovine še ene legendarne britanske skupine Rolling Stones, odprta tri mesece. V njej so naprodaj različni spominki, med drugim Rubikova kocka, ki jo krasijo obrazi članov skupine, posebna izdaja igre Monopoly ter kitare s podpisom Briana Mayja.

Poseben Queen fliper in posnetek koncerta, ki je projiciran na steno, v prostoru ustvarjata vzdušje kluba oboževalcev. Zvočno kuliso ustvarjajo največje uspešnice skupine, kot sta We Will Rock You in Killer Queen, ki odzvanjajo iz zvočnikov.

“Za oboževalce skupine Queen je to izjemna priložnost, da pridejo in se potopijo v svet skupine. Da vedo, da lahko pridejo sem in se pogovarjajo z enako mislečimi ... ter da lahko najdejo spominke,” je povedal Keith Taperell, podpredsednik podjetja Bravado, ki je pri Universal Music odgovorno za trženje.

Queen so svetovno slavo dosegli z uspešnicami, kot so Bohemian Rhapsody, We Are The Champions in Don't Stop Me Now. Frontman skupine Freddie Mercury je umrl novembra 1991. Že nekaj let pred smrtjo je izvedel, da je okužen z virusom hiv, a je napredovanje bolezni ohranjal v zasebnosti.

Skupina je po njegovi smrti nadaljevala z delovanjem in v letih 2005 in 2008 ponovno koncertirala s pevcem skupine Free Paulom Rodgersom, ki je prevzel vlogo frontmana. Leta 2012 se je skupini pridružil novi, mladi frontman Adam Lambert, ki so ga odkrili v resničnostnem šovu Ameriški idol.


Najbolj brano