Qantasov “let nikamor” razprodan v desetih minutah

Avstralski letalski prevoznik Qantas je v četrtek za potnike, ki pogrešajo letenje, napovedal nov, neprekinjen sedemurni razgledni let okoli Avstralije, v petek pa je sporočil, da so vozovnice zanj pošle v desetih minutah. "Najverjetneje gre za najhitreje razprodan let v zgodovini podjetja," so sporočili iz Qantasa.

SYDNEY Letalo, ki bo izvedlo slikovit razgledni let, imenovan Great Southern Land, bo 10. oktobra poletelo z letališča v Sydneyju, potnikom pa ne bo treba imeti potnega lista, prav tako jim po letu ne bo treba v karanteno, so poročale tuje tiskovne agencije.

Boeing 787 Dreamliner bo letel nizko nad ikoničnimi znamenitostmi, kot so Uluru, Veliki koralni greben in pristanišče Sydney, pristalo pa prav tako v Sydneyju.

Vozovnica za ekonomski razred je stala okoli 780 avstralskih dolarjev (okoli 481 evrov), vozovnica za poslovni razred pa od 3787 avstralskih dolarjev (okoli 2335 evrov) dalje.

"Vedeli smo, da bo zanimanje veliko, nismo pa pričakovali, da bo let razprodan v 10 minutah," so pojasnili v Qantasu. "Ljudje očitno pogrešajo potovanja in izkušnjo letenja. Če bo povpraševanje, bomo v času, ko čakamo na odprtje meja, zagotovo premislili o več tovrstnih razglednih letih," so napovedali.


Najbolj brano