Prvi dan izida so prodali 750.000 izvodov knjige o Trumpu

Knjiga Pulitzerjevega nagrajenca Boba Woodwarda o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu z naslovom Strah je le ena od množice s podobno tematiko, vendar pa je glede na uvodno prodajo razred zase. Samo prvi dan izida so prodali 750.000 izvodov knjige, ki jo je Trump opredelil za lažno.

Donald Trump Foto: Sta
Donald Trump Foto: Sta

NEW YORK > Izšla je v torek, že v sredo pa je po prodaji prehitela vse letos izdane knjige v ZDA. Knjigarna Barnes & Noble prodajo opredeljuje kot fenomenalno in neverjetno, izdajatelj Simon & Schuster pa jo opredeljuje kot kulturni fenomen. Knjiga opisuje kaotično Belo hišo, v kateri nekateri sodelavci muhastega in vase zagledanega predsednika ZDA jemljejo kot grožnjo nacionalni varnosti.

Knjiga Michaela Wolffa z naslovom Ogenj in bes, ki prikazuje podobno zaskrbljujočo podobo vrha ameriške oblasti, je edina s podobno tematiko, ki se lahko približno primerja s knjigo Boba Woodwarda. Novinar in urednik Washington posta, ki je sodeloval pri razkritju afere Watergate, velja za temeljitega in kredibilnega avtorja, ki ne bo lagal, da si poveča prodajo.

Prodaji zelo pomagajo jezni komentarji predsednika Trumpa, ki blati tako vsebino kot avtorja, in ljudi pač zanima, za kaj gre. Woodwardova knjiga Strah je trenutno na Amazonu četrta najbolje prodajana knjiga letošnjega leta, ki ji napovedujejo, da bo kmalu s prvega mesta izrinila Wolffov Ogenj in Bes.

Izdajatelj je že pred izidom zaradi velikega zanimanja naročil tiskanje milijona izvodov knjige, v sredo pa je naklado povišal še za 150.000. Knjiga je uspešnica tudi izven ZDA - v Kanadi, Veliki Britaniji in Nemčiji.


Najbolj brano