Prva električna škoda

Na podlagi malega mestnega modela citigo je nastal citigo e iV, ki bo z enim polnjenjem baterij prevozil do 265 kilometrov.

Citigo e iV bo z enim polnjenjem baterij premagal do 265 
kilometrov.
Citigo e iV bo z enim polnjenjem baterij premagal do 265 kilometrov. 

Češka tovarna avtomobile izdeluje že 124 let, pa vendar je vse enkrat prvič - tudi električni avtomobil s Škodinim logotipom na nosu. Štirisedežnika, ki seveda temelji na modelu citigo, poganja elektromotor največje moči 61 kW, zmogljivost litij-ionskih baterij pa je 36,8 kWh, kar naj bi po WLTP-ciklu pomenilo do 265 kilometrov dosega. S tem citigo e iV seveda zadošča dnevnim potrebam velike večine mestnih in primestnih prebivalcev, s serijsko proizvodnjo pa bodo pri Škodi pričeli v drugi polovici letošnjega leta.

Kot poudarjajo v Mladi Boleslavi, je citigo e iV kot nalašč za sodobna mesta. V dolžino meri 3,60 metra, v njej je prostora za štiri potnike in za 250 litrov prtljage. S podiranjem druge sedežne vrste se ta prostor lahko razširi na 923 litrov. Električni pogonski agregat zmore 61 kW največje moči in 210 Nm navora, kar omogoča drnec do stotice v 12,5 sekunde in pospeševanje od 60 do 100 km/h v 7,6 sekunde. Najvišja hitrost, ki jo doseže citigo e iV, je sicer 130 km/h.


Najbolj brano