Pri filmu o sebi bo imela vse v rokah

Pop zvezdnica Madonna bo sama režirala svoj biografski film, saj želi, kot je povedala v pogovoru za ameriško revijo Variety, imeti nadzor nad zgodbo. Za razliko od mnogih svojih slavnih glasbenih kolegov želi tudi obdržati pravice do svojih pesmi.

Madonna je zadnjih 40 let ena največjih zvezdnic svetovne pop 
glasbe. Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profim
Madonna je zadnjih 40 let ena največjih zvezdnic svetovne pop glasbe. Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profim

NEW YORK > “Imela sem izjemno življenje, zato moram posneti izjemen film,” je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa povedala 63-letna pop zvezdnica Madonna, ki je med drugim znana po uspešnicah Like a Prayer in Live to Tell.

“To je obenem preventivni napad, saj je veliko ljudi poskušalo posneti filme o meni,” je nadaljevala in dodala: “Večinoma so bili to mizogini moški. Zato sem naredila ta korak in rekla: 'Nihče ne bo pripovedoval moje zgodbe, razen mene.'”

V igri za vlogo Madonne so bile Florence Pugh, Alexa Demie in Odessa Young, vlogo pa je na koncu dobila Julia Garner, ki je najbolj znana po vlogah v televizijski seriji Ozark in filmu Inventing Anna.

Projekt je bil sicer prvič napovedan septembra 2020. Madonna je takrat povedala, da želi s tem, ko je v središče postavila glasbo, “predstaviti neverjetno potovanje, na katerega jo je življenje popeljalo kot umetnico, glasbenico, plesalko, kot človeško bitje, ki si poskuša utirati pot v tem svetu”.

Za razliko od mnogih svojih slavnih glasbenih kolegov Madonna želi tudi obdržati pravice do svojih pesmi. Na vprašanje, zakaj zavrača kakršen koli razmislek o prodaji svojega kataloga pesmi, je za Variety povedala: “Ker so to moje pesmi. Lastništvo je vse, kajne?”

Vse več glasbenikov se sicer odloča za prodajo pravic do svojih pesmi, med njimi so Bob Dylan, Bruce Springsteen, Red Hot Chili Peppers, Shakira, Tina Turner in številni drugi. Ameriška glasbena založba Warner Chappell Music naj bi za 250 milijonov dolarjev pridobila pravice do celotnega opusa leta 2016 umrlega legendarnega pop glasbenika Davida Bowieja.

A Madonna se je odločila za drugačno pot. S skupino Warner Music Group želi ponovno izdati svoje dosedanje albume, kar je napovedala že lani. Pevka je namreč prvih 25 let svoje kariere sodelovala z založbo Warner Music, leta 2007 pa jo je začasno zapustila, piše nemška tiskovna agencija dpa.


Najbolj brano