Po 13 letih FBI našel ikonične rdeče čeveljce

Par bleščečih rdečih čeveljcev, ki jih je Judy Garland nosila v filmu Čarovnik iz Oza, je leta 2005 skrivnostno izginil iz muzeja v Minnesoti. Po 13 letih so ukradeni “hollywoodski zaklad” končno našli.

Iz FBI še niso sporočili, kje so ukradeni par čeveljcev našli in kaj bo 
z njim. Foto: youtube
Iz FBI še niso sporočili, kje so ukradeni par čeveljcev našli in kaj bo z njim. Foto: youtube

MINNEAPOLIS > Ko so storilci leta 2005 vdrli v muzej Judy Garland v Minnesoti, razbili stekleno vitrino in odnesli dragoceni par, so za seboj pustili eno samo rdečo bleščico, ki je odpadla z enega od čevljev. Varnostne kamere preiskovalcem niso bile v pomoč, saj so bil v času kraje izključene.

Prvotni sum, da bi čevlje utegnil ukrasti sam direktor muzeja, ki je dragoceni eksponat zavaroval za milijon dolarjev, so ovrgli. Preiskava odtlej dolga leta ni obrodila sadov, včeraj pa so iz ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI sporočili, da so čeveljce le našli. Podrobnosti sicer še niso znane, prav tako pa ni znano, kakšna bo njihova nadaljnja usoda.

Avtor knjige The Ruby Slippers of Oz Rhys Thomas pravi, da so čevlji, ki jih je v znamenitem filmu Čarovnik iz Oza leta 1939 nosila igralka Judy Garland v vlogi deklice Dorothy, “sveti gral hollywoodskih zbirateljskih predmetov”.


Najbolj brano