Pariško ulico preplavili instagramerji

Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na instagramu. Mestni svet so tako že pozvali, naj ob določenih urah omeji dostop do "najlepše ulice" v Parizu, poroča britanski BBC.

Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele 
dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo 
fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na instagramu. Foto: Vir:Instagram/followmeawaytravel
Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na instagramu. Foto: Vir:Instagram/followmeawaytravel

PARIZ > Majhna tlakovana ulica v središču Pariza je pravi hit na Instagramu in privablja vedno več turistov, ki iščejo tisto unikatno in zavidanja vredno fotografijo, ki jo bo všečkalo več sto sledilcev.

A naval brezbrižnih ljudi, ki nimajo občutka za zasebno lastnino, moti domačine. Eden od njih je celo vzpostavil račun na instagramu Club Cremieux, kjer beleži vse nezaželene aktivnosti lovcev na zanimive utrinke - od izvajanja joge pred vhodnimi vrati do ležanja sredi ulice.

"Usedemo se za obed in zunaj tik pred oknom se ljudje fotografirajo, raperji dve uri snemajo filme, dekleta pa se derejo na dekliščinah. To je utrudljivo," je dejal eden od domačinov za radio France Info.

Domačini so sedaj zaprosili mestni svet, naj jim zagotovi ograjo, s katero bi lahko zaprli ulico v času "prometne konice" turistov - ob večerih, koncih tedna ter sončnih vzhodih in zahodih.

Ça a changé le Carnaval de Rio #shitpeopledoruecremieux #ruecremieux #paris

A post shared by Club Crémieux (@clubcremieux) on


Najbolj brano