Otok v Črni gori na prodaj za 80 milijonov evrov

V Črni gori prodajajo Otok cvetja, znan tudi kot Miholjska prevlaka, skupne površine 120.000 kvadratnih metrov. Začetna cena otoka, ki leži v zalivu Boka Kotorska in spada pod občino Tivat, je 80 milijonov evrov, je za lokalni Radio Tivat dejal predsednik občine Tivat Željko Komnenović.

V Črni gori prodajajo Otok cvetja, znan tudi kot Miholjska prevlaka, 
skupne površine 120.000 kvadratnih metrov. Foto: Nikostrat/Wikipedia
V Črni gori prodajajo Otok cvetja, znan tudi kot Miholjska prevlaka, skupne površine 120.000 kvadratnih metrov. Foto: Nikostrat/Wikipedia

BUDVA > Otok je od središča mesta Tivat oddaljen dva kilometra. Od 120.000 kvadratnih metrov 1089 kvadratnih metrov predstavljajo stavbni objekti. Skupna površina plaž je 1200 kvadratnih metrov.

"Podaja se celoten otok cvetja, kolikor vem, pa je začetna cena okoli 80 milijonov evrov. Občina Tivat nima veliko pristojnosti nad tem otokom, dejstvo pa je, da je trenutno zagotovo eden največjih finančnih virov in zelo pomemben za razvoj turističnega sektorja," je za Radio Tivat dejal Komnenović. Dodal je, da je bil otok v preteklosti izjemno priljubljen kraj za poletne počitnice, in izrazil upanje, da mu bodo novi lastniki vrnili nekdanji sijaj.

Otok je danes v lasti eparhije Srbske pravoslavne cerkve v Črni gori, države in nekaterih zasebnikov.

V preteklosti je po pisanju črnogorskih medijev veljal za elitno vojaško letovišče, pozneje pa so tu svoj dom našle družine upokojenih pripadnikov vojske.


Najbolj brano