Novi časi, novi kupci

Pri Citroenu so ugotovili, da je potrebno obogatiti ponudbo modelov in pod svojo streho pridobiti nove kupce. Zato je nastal C4 X.

Citroen je predstavil križanca C4 X in e-C4 X fastback, ki bosta 
zasedla mesto v ponudbi te francoske znamke med standardno 
kombilimuzino C4 in večjim modelom C5 X.
Citroen je predstavil križanca C4 X in e-C4 X fastback, ki bosta zasedla mesto v ponudbi te francoske znamke med standardno kombilimuzino C4 in večjim modelom C5 X. 

Izvršni direktor Citroena Vincent Cobee je te modele opisal kot cenovno dostopno, odgovorno in elegantno alternativo številnim kombilimuzinam in športnim terencem. C4 X in e-C4 X sta daljši različici modelov C4 in e-C4, ki sta bila premierno predstavljena leta 2020. Imata enak sprednji del kot njuna kompaktna brata, vendar imata močan naklon strešne linije, kar vodi v popolno prenovo zadnjega dela v stilu “fastbacka”. Prtljažna vrata imajo edinstveno obliko z integriranim spojlerjem in bolj konvencionalno zadnje vetrobransko steklo. Bolj aerodinamična silhueta pomeni tudi izboljšan koeficient zračnega upora 0,29. Z dolžino 4,6 metra je C4 X za 26 centimetrov daljši od običajnega C4, vendar imata enako medosno razdaljo, ki v dolžino meri 2670 milimetrov. V notranjosti je nadzorna plošča, podobna C4, vključno z desetpalčnim osrednjim zaslonom na dotik in že znano digitalno instrumentno ploščo. Nov pa je infozabavni vmesnik mycitroen drive plus, predstavljen v večjem C5 X, ki prinaša nov vmesnik, boljše prepoznavanje glasu, več povezljivosti in brezžične posodobitve. C4 X in e-C4 X si delita arhitekturo CMP/eCMP s standardnim C4. Čeprav bo večina evropskih trgov dobila le popolnoma električni e-C4 X, Citroen ponuja tudi C4 X s turbobencinskim in dizelskim pogonom na izbranih trgih v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Povsem električni e-C4 X ima en sam elektromotor s 100 kW in 260 Nm, medtem ko 50 kWh litij-ionska baterija s 400 V tehnologijo zadostuje za doseg do 360 km. Oba modela bodo izdelovali v Stellantisovi tovarni Villaverde v Madridu, prodaja pa se bo začela letošnjo jesen.


Najbolj brano