Nove dimenzije počitnic

Pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila so tudi uradno predstavili povsem nov avtodom v šestmetrskem razredu, ki so ga zasnovali na osnovi modela crafter, uradno pa se imenuje Grand California.

California je velik kot dežela, po kateri nosi ime.
California je velik kot dežela, po kateri nosi ime. 

Grand California se pridružuje modelu na podlagi transporterja T6, obe vozili pa bosta še dodatno okrepili Volkswagnovo prisotnost v tem razredu. Za notranjost novega avtodoma so značilni kakovostni materiali in seveda tudi izdelava, medtem ko prevladujoča notranja bela barva skupaj s strešnimi okni izboljšuje svetlobo in povečuje občutek prostornosti.

Med serijsko opremo so, poleg prostorne kuhinje in sanitarnega predela, tudi zunanja osvetlitev nad drsnimi vrati, priključek za zunanji tuš in električno pomična stopnica, v notranjosti pa vrtljiva sprednja sedeža in dvojna sedežna klop v bivalnem delu vozila s pritrdišči za otroške sedeže.

Potnikom je na voljo vsestranska povezljivost tako za nastavitve kot za prenašanje podatkovnih datotek z zunanjih naprav. Za družinsko vzdušje skrbi velika jedilna miza za štiri osebe in za udobje razkošno opremljen kopalniški prostor s samodejnim prižiganjem luči.

Ker pri Volkswagnu mislijo na uporabnike, ki se bodo z Grand Californio podajali v različne predele sveta, bo vozilo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, medtem ko je zunanjost oblikovana tako, da izničuje negativne vplive na porabo goriva.

Kupci si bodo lahko omislili tudi dvobarvno zunanjost, avtodom pa bodo začeli prodajati zgodaj prihodnje leto.


Najbolj brano