Nancy Pelosi zahteva opravičilo od frizerskega salona

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je v sredo zahtevala opravičilo od frizerskega salona v San Franciscu zaradi prevare in hkrati sprejela odgovornost za to, da je bila dovolj naivna, da se je pustila naplahtati.

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy 
Pelosi
Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi 

WASHINGTON > "Sprejemam odgovornost, da sem zaupala frizerskemu salonu, ki sem ga velikokrat obiskala. Rekli so mi, da lahko sprejmejo eno osebo posamično in da se lahko dogovorimo za termin. Temu sem verjela. Izkazalo se je, da so me prevarali. Sprejemam odgovornost, da sem padla na zvijačo," je dejala Pelosijeva. Dodala je, da ji salon dolguje opravičilo. Na kritike o tem, da ni nosila zaščitne maske, je dejala, da so ji v salonu le umili lase in da takrat ne nosi maske.

Lastnica frizerskega salona Erica Kious je na ameriški televiziji Fox News izjavila, da ne more verjeti, da Pelosijeva ni nosila maske. "To je bilo kot zaušnica, da si misli, da lahko pride in si uredi zadeve, medtem, ko ne sme to nihče drug, jaz pa ne morem delati," je dejala lastnica salona, pri čemer se sproža vprašanje, zakaj so Pelosijevi sploh dopustili obisk salona.

Fox News je v torek poročal o ponedeljkovem obisku Pelosijeve v frizerskem salonu ESalonSF v domačem San Franciscu, kamor je šla že večkrat prej. Lastnica salona je televiziji priskrbela tudi posnetek varnostne kamere, na kateri je Pelosijeva z zaščitno masko okrog vratu.

Televizija je ob tem nemudoma izpostavila, da Pelosijeva skupaj z drugimi demokrati od Američanov zahteva nošenje maska, sama pa med obiskom frizerskega salona, ki sploh ne bi smel obratovati, ni imela zaščitne maske na obrazu. Predsednik ZDA Donald Trump, ki je že več mesecev pod kritikami demokratov, ker ne nosi maske, je veselo tvital o hinavščini demokratov.

"Noro Nancy Pelosi trgajo na kose, ker je odprla kozmetični salon, ko so vsi drugi zaprti, in ker ne nosi maske, čeprav o tem nenehno pridiga vsem drugim. Skoraj zagotovo bomo spet osvojili večino v predstavniškem domu kongresa in jo poslali pakirat," je med drugim v sredo tvitnil Trump.

Kljub poplavi napadov je Pelosijeva ostala kljubovalna in trdi, da so jo naplahtali.

Frizerski saloni so v San Franciscu zaprti od marca. Od 1. septembrom lahko obratujejo zgolj na prostem. Odločitev o obratovanju frizerskih salonov je v rokah mesta San Francisco in ameriške zvezne države Kalifornija.


Najbolj brano