Najzmogljivejši civic vseh časov

Pri Hondi so dopolnili ponudbo civicov z novo in izboljšano izvedbo type R. Oznaka ni nova, saj je del njihove ponudbe že četrt stoletja. Avto na ceste prihaja sredi v prvi polovici prihodnjega leta.

Tistih najbolj bistvenih podatkov o tej cestni specialki še ne 
razkrivajo, saj menda še ni zaključen homologacijski postopek.
Tistih najbolj bistvenih podatkov o tej cestni specialki še ne razkrivajo, saj menda še ni zaključen homologacijski postopek.  

Honda letos praznuje kar pol stoletja od rojstva prve generacije civica in 25 let odkar so v prodajne salone postavili prvo navito različico type R. Zato zdaj pravijo, da je najnovejši predstavnik najzmogljivejši in najhitrejši do zdaj, čeprav tehnične podatke še vedno držijo v strogi tajnosti. Znano je le to, da avto poganja izboljšan dvolitrski turbo VTEC motor v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki je opremljen s sistemom rev match (funkcija za nadzor vrtljajev, ki poskrbi za brezhibno prestavljanje navzdol). Dodatno bo lahko voznik izbiral še različne vozne programe (komfortni, športni, R in individualni). Kar se tiče zunanjega in notranjega videza, je ta močno prilagojen športnemu karakterju. Avto je še za nekaj milimetrov spuščen, koloteki so vidno razširjeni, posledično tudi blatniki, nataknjena ima 19-palčna platišča z Michelinovimi pilot sport 4S gumami, obenem pa ni šlo brez velikega krilca na zadku in niti ne brez difuzorja, ki obkroža tri sredinsko postavljene izpušne cevi. V potniški kabini kraljujejo športni sedeži iz alkantare, športni volan in osrednja multimedijska enota. V novi izdaji civica type R so razvili novo aplikacijo logR za pametne telefone, preko nje pa bo možno spremljati telemetrijo vozila. Na enem mestu bodo med drugim tako združeni podatki v zvezi s časom kroga, bočnim pospeškom in hitrostjo. Civic type R bo v prodajne salone po Evropi zapeljal spomladi prihodnje leto. Cena zanj še ni uradno določena.


Najbolj brano