“Najslabši glasbeniki na svetu”

“Bili so najslabši glasbeniki na svetu,” je za zasedbo The Beatles v intervjuju za New York Magazine dejal legendarni producent Quincy Jones, prejemnik 27 nagrad grammy. “Nisem slišal slabšega basista od Paula McCartneyja.”

The Beatles
The Beatles  

V intervjuju je postregel tudi z anekdoto o bobnarju zasedbe Ringu Starru, ki se je tri ure mučil z delom skladbe, ki ga je studijski glasbenik kasneje odigral v petnajstih minutah. “Ringa smo poslali počivat, sporni del je odigral najeti glasbenik, in ko se je Ringo vrnil, je bil navdušen, češ, da sploh ne zveni slabo. Seveda ne zveni slabo, idiot, če pa nisi igral ti,” se spominja Jones. In dodaja: “Sicer je Ringo res prijeten fant”.

84-letni Jones je bil v intervjuju manj kritičen do glasbenega znanja Erica Claptona ter dveh predstavnikov brazilskega gibanja Tropicalia, Gilberta Gila in Caetana Velosa. Zanimivo, zelo dobro je ocenil tudi kitaristično znanje soustanovitelja Microsofta Paula Allena, poroča Guardian. Jones je bil producent albuma Thriller Michaela Jacksona, ki ga je označil za fanta, “ki je marsikaj ukradel drugim umetnikom, ne da bi jim za to plačal.” V intervjuju se je tudi pohvalil, da se je pred leti kratek čas družil z Ivanko Trump, ki da je imela “najboljše noge na svetu. Žal ima napačnega očeta, ki je navaden idiot.”


Najbolj brano