Na pot okoli sveta s kolesom in muco

Družbena omrežja je v zadnjih dneh preplavila zgodba škotskega kolesarskega popotnika, ki je v BiH našel zapuščeno, suhceno mlado muco, od katere se ni mogel več ločiti. Ta je namreč zdaj njegova spremljevalka na kolesarski pustolovščini po svetu.

Dean Nicholson in Nala sta neločljiva. Foto: Vir: IG 1Bike1World
Dean Nicholson in Nala sta neločljiva. Foto: Vir: IG 1Bike1World

31-letni Dean Nicholson iz škotskega mesta Dunbar je želel predah od svojega dela (varilec), ki ga je začelo utesnjevati, in se je odločil za pot okoli sveta. Zaradi želje, da čim bolje spozna tudi majhne kraje, se je na pot odpravil s kolesom, poroča Washington Post. Ko je iz Škotske prekolesaril do Anglije, se je vkrcal na trajekt do Nizozemske, od koder je nato pot nadaljeval čez Belgijo, Francijo, Švico in Italijo, kjer se je ponovno vkrcal na trajekt, tokrat do Hrvaške, v Bosni pa ga je pričakala nepričakovana prijateljica.

Nicholson je med pedaliranjem v bližini meje s Črno goro na skalnati vzpetini slišal vztrajno mijavkanje. Ko se je obrnil, je zagledal muco, ki mu sledi. Na začetku ni vedel, kaj bi z nebogljeno muco. Pred srečanjem z njo je bil zapriseženi ljubitelj psov in z mucami ni imel večjih izkušenj. Toda, ko se je ta ulegla v njegovo naročje in se sprostila, je ugotovil, da se ne bo več mogel ločiti od nje.

Njuno zgodbo je ponesla v svet spletna stran The Dodo, spodnji video pa je postal viralen.

Poimenoval jo je Nala, po njegovem najljubšem filmu Levji kralj. Naredil ji je nekaj prostora v torbi, pritrjeni na krmilu kolesa, kjer se je takoj udomačila. Glavnino časa, ki ga preživi v torbi, porabi za lovljenje lastnega repa in Nicholson se čudi, da se jima ni še pripetila prometna nesreča, saj ga s svojo igrivostjo večkrat odvrne od pogleda na cesto. Ko pa je Nala še posebej pogumna, se namesti na njegova ramena in zvedavo opazuje okolico ter tako še bolj lovi presenečene poglede mimoidočih, saj muca ni ravno običajen spremljevalec na kolesu.

Pred časom je njuno popotniško idilo skazil hud naliv, po katerem je Nala staknila vnetje. Po obisku veteriranja, ki mu je pojasnil, da muca potrebuje okrevanje, se je odločil za pavzo. Z Nalo sta tako tri tedne preživela v hostlu, ko pa se je pozdravila, sta ponovno krenila na pot. Trenutno sta v Grčiji. Njuno pot lahko spremljate prek instagram profila 1Bike1World.


Najbolj brano