Na Kitajskem klonirali prvo mačko

Kitajski znanstveniki v podjetju Sinogene, ki ima sedež v Pekingu, so sporočili, da so klonirali mačko. Gre za klon mačke Garlic, ki je poginila pred sedmimi meseci, zdaj pa so ji poklonili novo, "deseto" življenje. Na svet je vnovič prišla 21. julija, so sporočili.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PEKING > To podjetje že uspešno klonira pse, za kar računa približno 53.000 dolarjev. Za kloniranje mačke nameravajo računati 35.000 dolarjev.

Prvi mož podjetja Mi Jidong je povedal, da jim posel cveti, da pa niso vse njihove stranke ravno bogataši. "V resnici velik delež strank predstavljajo mladi, ki so v zadnjih letih ravno diplomirali," je povedal.

"Ne glede na poreklo ljubljenčka, jih lastniki vidijo kot del družine. Kloniranje tako zapolni čustvene potrebe mladih generacij," je povedal Mi.

Mačka Garlic je bila ljubljenka 23-letne Huang Yu. Ko je zagledala njeno reinkarnacijo, je bila presrečna. Ocenila je, da je podobnost več kot 90-odstotna.

"Ko je Garlic umrla, sem bila zelo žalostna," je povedala. "Nisem se mogla sprijazniti z dejstvom, saj je šlo za hitro smrt. Krivim se, ker je nisem pravočasno odpeljala k veterinarju," je dodala Huang.


Najbolj brano