Na hrvaškem kmetijskem ministrstvu kolonija netopirjev

Uganite, kdo je vdrl v poslopje ministrstva za kmetijstvo, so na svojem facebooku povprašali v zagrebškem mestnem zavetišču za zanemarjene živali Dumovec, potem ko so za klimatsko napravo v sejni sobi ministrstva odkrili kolonijo netopirjev. Večino so jih vrnili v naravo, medtem ko so za eno samico poiskali pomoč veterinarja.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

ZAGREB > Sodelavci zavetišča za živali Dumovec so na kmetijsko ministrstvo, ki se nahaja ob eni najbolj prometnih cest v širšem središču Zagreba, v torek prišli na povabilo hrvaške agencije za okolje in naravo. Za klimatsko napravo v sejni sobi ministrstva so našli manjšo kolonijo netopirjev, ki so na Hrvaškem z zakonom zaščitene živali.

Večino so uspeli hitro pospraviti v škatlo, medtem ko so se nekateri razpršili po sobi ter so se z nogami prijeli na luči, ventilacijo in strop. Ko so jih vse ujeli, so našteli 33 netopirjev, so zapisali na facebooku.

V torek zvečer so 32 netopirjev vrnili v naravo v zagrebškem parku ob jezeru Bundek in objavili tudi video posnetek tega. Kot so dodali, so eno samico pustili pri veterinarju iz zagrebškega živalskega vrta, ker so posumili, da ima zdravstvene težave.


Najbolj brano