Mladostno v “najlepša leta”

Rojeni leta 1972 so tisti, ki bodo letos slavili okroglih 50 let. Med njimi je kar nekaj estradnikov, tako tistih onkraj luže kot tistih iz zahodne soseščine, ki bi jim vsaj po videzu zlahka pripisali kakšno desetletje manj.

Mladostni (skoraj) 50-letnici Cameron Diaz in Gwyneth Paltrow Foto: Profimedia
Mladostni (skoraj) 50-letnici Cameron Diaz in Gwyneth Paltrow Foto: Profimedia

Med njimi sta prijateljici in odlični igralki Gwyneth Paltrow in Cameron Diaz. Slednja, ki je sicer že leta 2014 sklenila svojo igralsko kariero, bo 50 let dopolnila 30. avgusta, njena slab mesec mlajša kolegica pa 27. septembra.

Že 15. avgusta bo abrahama slavil tudi nekdanji partner Gwyneth Paltrow, igralec, režiser, producent in scenarist Ben Affleck. Še dva 50-letnika, ki jima leta ne pridejo do živega, sta mišičnjak Dwayne Johnson, ki bo okroglo slavil 2. maja, in Idris Elba, ki ima rojstni dan 6. septembra. Nič slabše pa pri svojih “zrelih petdesetih” ni videti Jude Law, ki bo v rojstnodnevno torto zarezal tik pred iztekom leta, 29. decembra.

Seznam znanih 50-letnikov pri zahodnih sosedih polnijo predvsem televizijski obrazi. 22. aprila bo praznovala nekdanja manekenka italijansko-finskega rodu Anna Falchi, ki je z modnih brvi uspešno zakorakala tudi v igralsko in televizijsko kariero. Televizijski obraz, ki se ga dobro spomnijo današnje 40-letnice, ki so najstniška leta preživele ob oddaji Non è la Rai, je tudi Laura Freddi. 50 let bo dopolnila 19. maja. 6. avgusta bo slavila tudi voditeljica kuharskih oddaj in avtorica kuharskih knjig Benedetta Parodi, 26. avgusta pa televizijska starleta Loredana Lecciso, znana predvsem po svoji partnerski zvezi s pevcem Al Banom Carrisijem.

Še en obraz iz že omenjene oddaje Non è la Rai in tudi kasnejših televizijskih programov, je Miriana Trevisan, ki bo svoji petdesetici nazdravila 7. novembra, medtem ko bo voditeljica številnih uspešnih tv-oddaj, med drugim Velikega brata in Otoka slavnih, Alessia Marcuzzi slavila štiri dni kasneje, 11. novembra.


Najbolj brano