Med najboljšimi tudi Letno kopališče Ajdovščina, Simonov zaliv, Talaso Strunjan, Aquapark Žusterna in Terme

Na 31. izboru za Naj kopališče so se v šestih kategorijah med najboljše tri po izboru kopalcev in kopalk uvrstila tudi Letno kopališče Ajdovščina, Simonov zaliv, Talaso Strunjan, Aquapark Žusterna in Terme Cerkno.

Letno kopališče Ajdovščina Foto: Alenka Tratnik
Letno kopališče Ajdovščina Foto: Alenka Tratnik

LJUBLJANA > RTV Slovenija je v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija in z več regionalnimi in lokalnimi radijskimi postajami poleti pripravila že 31. izbor za Naj kopališče. V šestih kategorijah je sodelovalo 84 kopališč, obiskovalci pa so z glasovi podpore nagradili tudi pet primorskih.

V kategoriji letnih kopališč so največ glasov namenili Letnemu kopališču Ajdovščina, v kategoriji naravnih kopališč je drugo mesto pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan. Aquapark Žusterna se je v kategoriji pokritih bazenskih kopališč povzpel na tretje mesto, v kategoriji malih termalnih kopališč pa so drugo mesto osvojile Terme Cerkno. Kopalci so med drugim ocenjevali urejenost, udobje in čistočo na kopališčih, prijaznost zaposlenih ter dobro počutje obiskovalcev.

Direktor ajdovskega športnega zavoda, ki upravlja z Letnim kopališčem Ajdovščina, Uroš Pintar je bil nagrade vesel. “Ob tej izjemni nagradi gredo vse pohvale zaposlenim v Zavodu za šport Ajdovščina, ki s svojim vestnim delom zagotavljajo visoke kriterije in s tem olajšajo ocenjevanje obiskovalcem. Uporabnikom letnega kopališča pa velik hvala za obisk in oddane glasove. Obljubljamo, da se bomo tudi v prihodnje trudili biti najboljši,” je povedal na slovesni razglasitvi.

Ajdovci se lahko kljub zahtevnim razmeram, v katerih so bili primorani delati, pohvalijo z dobrim obiskom. “Omejitev števila kopalcev na 75 odstotkov zmogljivosti kopališča je vsekakor vplivala na obisk, a vendar je 22.000 uporabnikov zelo lepa številka. Potrebno je bilo veliko prilagajanja in hitrih odločitev. Očitno nam je uspelo potegniti prave in zadovoljiti še tako zahtevnega uporabnika,” je povedal Pintar. Pred sezono so sanirali školjko bazena, drugih večjih naložb pa ni bilo. “Na kopališču smo na veselje najmlajših uporabnikov in staršev poleti znova odprli otroški park in izpeljali šesttedenski program športnih počitnic, na pripravah smo gostili različne športne ekipe. Med drugim tudi ekipo sinhronih plavalk. Vse to še dodatno pripomore k promociji in tudi pestrosti na letnem kopališču,” je še dodal direktor Športnega zavoda Ajdovščina.


Najbolj brano