Madonna napoveduje izid novega albuma Madame X

V zadnjih tednih je Madonna oboževalcem na svojih družabnih omrežjih večkrat namignila, da pripravlja nov studijski projekt, v nedeljo pa je z njimi na instagramu delila video, v katerem napoveduje, da bo novemu albumu nadela naslov Madame X. V videu tudi nastopa kot skrivnostna madame, tajna agentka, ki lahko prevzame različne identitete.

V zadnjih tednih je Madonna oboževalcem na svojih družabnih 
omrežjih večkrat namignila, da pripravlja nov studijski projekt, v 
nedeljo pa je z njimi na instagramu delila video, v katerem 
napoveduje, da bo novemu albumu nadela naslov Madame X. Foto: Wikipedia
V zadnjih tednih je Madonna oboževalcem na svojih družabnih omrežjih večkrat namignila, da pripravlja nov studijski projekt, v nedeljo pa je z njimi na instagramu delila video, v katerem napoveduje, da bo novemu albumu nadela naslov Madame X. Foto: Wikipedia

LOS ANGELES > Madonna v najavi pove, da je Madame X, "vohunka v hiši ljubezni", lahko tudi plesalka, profesorica, gospodinja, zapornica, mati, učiteljica, nuna, svetnica in prostitutka. Madame X potuje po svetu in ves čas menjuje identiteto.

Madonna že nekaj tednov z oboževalci deli namige o novem albumu. V začetku meseca je na instagramu objavila veliko črko X, konec marca pa so jo ujeli med snemanjem videospota na Portugalskem. Datum izida albuma sicer še ni znan.

Madame ? is a spy in the house of Love ¦?

A post shared by Madonna (@madonna) on

Minuli teden so izraelski organizatorji tekmovanja za pesem Evrovizije naznanili, da bo Madonna verjetno nastopila na finalnem večeru tekmovanja, ki bo maja v Tel Avivu. Zapela naj bi dve skladbi, med njima eno s prihajajočega albuma. Odzivi na njen nastop so mešani, saj nekateri menijo, da bo glasbenica z njim širši javnosti sporočila, da je proti palestinskemu boju za svobodo.

Madonna se je kot Madonna Louise Veronica Ciccone leta 1958 rodila italijanskim priseljencem v ZDA. Z 20 leti je odšla v New York, sledilo pa je obdobje, ko je plesala in pela v disco klubih po ZDA in Evropi.

Leta 1982 je podpisala prvo snemalno pogodbo in leta 1983 izdala prvenec Madonna. Prodor na svetovno sceno ji je uspel z drugim albumom Like a Virgin leta 1984. Naslov filma Blonde Ambition pa se navezuje na istoimensko pevkino turnejo leta 1990 ob izidu njenega četrtega studijskega albuma Like A Prayer.

Poleg 13 studijskih albumov, zadnjega Rebel Heart je izdala leta 2015, je zvezdnica nastopila v vrsti filmov. Za naslovno vlogo v muzikalu Evita je prejela zlati globus.

Za glasbeno ustvarjanje pa je Madonna, ki je v svoji karieri zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, prejela številne nagrade, med njimi grammyja za albuma Ray of Light (1998) in Confessions on a Dance Floor (2005).

Med njenimi uspešnicami so pesmi, kot so Like a Virgin, Into the Groove, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Vogue in Frozen.


Najbolj brano