Luka Dončić je stisnil malega Krisa Zudicha

“Luka Dončić me je stisnil k sebi! Ta velik fant ima tudi veliko srce!” so v imenu Krisa Zudicha, ki je na zdravljenju v ZDA, napisali na facebook in instagram profilu in Go Help Kris. Dončič je malega Krisa in njegove starše pozdravil pred tekmo v Los Angelesu.

Luka Dončič in Kris Zudich Foto: Go Help Kris Facebook
Luka Dončič in Kris Zudich Foto: Go Help Kris Facebook

LOS ANGELES > Najboljši slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić je pred nedeljsko tekmo v Los Angelesu proti Lakersom na parketu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa Zudicha, ki je trenutno na zdravljenju v ZDA.

22-mesečni Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Po prejemu zdravila naj bi na opazovanju ostal še tri mesece.

Učinki zdravila za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, bodo po predvidevanjih hitri, račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev pa je že poravnan. Zdravniško spremstvo je stalo 3990 evrov, samo zdravilo pa 2.007.576,38 evra.

O srečanju med Dončićem in Krisom so poročali ameriški mediji, najbolj podrobno pa Dallas Morning News, ki navaja Dončićevo mamo Mirjam Poterbin, ko pravi, da so ji takšni trenutki bolj pomembni od košarke, ker vsakič pokažejo kako dobra oseba je njen sin.

Dober je bil tudi potem na igrišču, saj je za zmago Dallas Mavericks proti Los Angeles Lakers 114:100 prispeval 27 točk in deset podaj, le malo pa mu je zmanjkalo za nov trojni dvojček, saj je imel devet skokov. Poleg tega je zbral še tri ukradene žoge.

Poterbinova je dejala, da se je Luka hotel videti s Krisom, ki je bil z njo in starši Matteom Zudichem in Ano Jerak na klopi Dallas Mavericks, dokler Dončić ni prišel na ogrevanje in je prišlo do srečanja.


Najbolj brano