Lisa Marie Presley zapravila skoraj celotno podedovano očetovo premoženje

Hči legendarnega glasbenika Elvisa Presleyja, nedavno preminula Lisa Marie Presley, je pred smrtjo porabila po 92.000 dolarjev mesečno in davkariji dolgovala milijon dolarjev, potem ko je zapravila skoraj vse premoženje, ki ga je podedovala po leta 1977 umrlem očetu.

Hči legendarnega glasbenika Elvisa Presleyja, nedavno preminula 
Lisa Marie Presley, je zapravila skoraj vse premoženje, ki ga je 
podedovala po leta 1977 umrlem očetu. Foto: David French
Hči legendarnega glasbenika Elvisa Presleyja, nedavno preminula Lisa Marie Presley, je zapravila skoraj vse premoženje, ki ga je podedovala po leta 1977 umrlem očetu. Foto: David French

NEW YORK > Podedovano premoženje ji je mesečno zagotavljalo 104.000 dolarjev, poleg tega pa ji je 4400 dolarjev na mesec navrglo še posestvo Graceland. Med njenimi mesečnimi izdatki je bilo 23.500 dolarjev za najemnino in 1078 dolarjev za avtomobil znamke maserati.

Glede na pravne dokumente, ki jih je medij The Blast pridobil novembra, je Elvisova hči ob smrti imela na računu 95.266 dolarjev ter skoraj 715.000 dolarjev v delnicah in obveznicah. Vendar pa je davkariji dolgovala milijon dolarjev.

Premoženje Elvisa Presleyja je bilo ob njegovi smrti ocenjeno na pet milijonov dolarjev, vendar je njegova bivša soproga Priscilla Presley Graceland spremenila v turistično atrakcijo in ustanovila podjetje Elvis Presley Enterprises, ki je unovčilo njegovo podobo. Ko je Lisa Marie Presley prevzela vodenje, je bil sklad vreden več kot 100 milijonov dolarjev. Leta 2003 je za upravitelja sklada imenovala Barryja Siegla. Leta 2005 mu je prodala 85 odstotkov svojega deleža v podjetju Elvis Presley Enterprises, s čimer je izgubila nadzor nad očetovim imenom in pravicami do podobe. Siegel je dejal, da je s tem poravnala več kot 20 milijonov dolarjev dolgov in zaslužila več kot 40 milijonov dolarjev gotovine. Lisa Marie je trdila, da je Siegel uničil premoženje zaradi naložbe v družbo Core Entertainment, ki stoji za projektom American Idol in je šla leta 2016 v stečaj.

Te informacije so prišle v javnost med ločitvenim postopkom med Liso Marie Presley in njenim nekdanjim soprogom Michaelom Lockwoodom. Oče njunih hčerk Harper Vivienne in Finley Lockwood je zahteval 40.000 dolarjev mesečne preživnine za otroka in vztrajal, da ima žena več denarja, kot je trdila v sodnih dokumentih.

Presley je po drugi strani trdila, da je imela 16 milijonov dolarjev dolga zaradi katastrofalnih poslovnih poslov, ki jih je sklepal upravitelj njenega premoženja Barry Siegel. Leta 2018 ga je zaradi tega tožila. Siegel in njegovo podjetje Providence Financial Management sta vložila nasprotno tožbo, v kateri sta trdila, da je Presleyjeva nenadzorovano zapravljala denar.

Presley je bila pred Lockwoodom poročena z igralcem Dannyjem Keoughom, Michaelom Jacksonom in Nicholasom Cageom, vendar naj po ločitvah ne bi imela nobene finančne koristi.


Najbolj brano