Kralj je Brianu Mayu podelil viteški naziv

Britanski kralj Karel III. je v torek v Buckinghamski palači sprejel glasbeno legendo, kitarista Queenov Briana Maya in mu podelil viteški naziv zaradi dobrodelnosti in njegovega doprinosa glasbi.

Briana Maya so na ceremonijo pospremili žena in trije otroci. Foto: Profimedia
Briana Maya so na ceremonijo pospremili žena in trije otroci. Foto: Profimedia

LONDON > V Buckinghamski palači se je legendarni kitarist ves čas navihano smejal in dejal, da mu je to dalo toliko novega zagona, da bo morda odšel kar na turnejo.

75-letni Brian May je torej postal sir, na kar je strašansko ponosen. “Res sem počaščen in imam nasmešek od ušesa do ušes. Ker me je povišal kralj, ima to poseben pomen,” je namignil na besedno igro, saj ime skupine Queen v prevodu pomeni kraljica.

Koleno je zdržalo

Dodal je še, da sta s kraljem stara znanca in vrstnika (kralj je leto mlajši), o čemer sta pred slovesnostjo tudi poklepetala. “Vprašal me je, ali bo moje koleno zdržalo, ko bom moral poklekniti pred njim, da me bo z mečem povišal v viteza. Sem mu odgovoril, da se mi zdi, da bo - komajda.”

Ponovno na odre?

Na srečo je koleno dobro služilo svojemu namenu in po ceremoniji je Brian novinarjem namignil, da namerava zdaj, ko je plemič, še naprej igrati, morda bo celo odšel na turnejo. “Res s fanti razmišljamo o turneji, to lahko potrdim,” je dejal v resnejšem tonu in torej napovedal, da z bobnarjem Rogerjem Taylorjem načrtujeta ponovne odrske podvige, kar bo ljubitelje skupine več kot osrečilo. “Upam, da ostanem dobrega zdravja - trenutno sem zelo zdrav, kar je super.”

Glasbenika so na ceremonijo pospremili njegova žena Anita Dobson ter otroci Louisa, Emily Ruth in Jimmy. Kitarist Queenov je dejal, da je njegove časti še posebej vesela njegova soproga, saj je s tem namreč tudi ona postala lady. “Navdušena je in srečna. Lady Anita bo zelo uživala v tem nazivu. In ponosen sem na to, saj brez nje ne bi bil tu,” se je poklonil ženski, s katero je poročen že 22 let.


Najbolj brano