Kitajec v dobri minuti pojedel 50 feferonov

Mlad Kitajec je na tekmovanju v hitrostnem goltanju feferonov v nekaj več kot minuti pojedel 50 feferonov. Za nagrado je prejel trigramski zlatnik iz 24-karatnega zlata.

Kitajec je na tekmovanju v 68 sekundah pojedel 50 feferonov. Za 
nagrado je prejel trigramski zlatnik iz 24-karatnega zlata. Foto: pixabay.com
Kitajec je na tekmovanju v 68 sekundah pojedel 50 feferonov. Za nagrado je prejel trigramski zlatnik iz 24-karatnega zlata. Foto: pixabay.com

PEKING > Ob spremstvu zdravnikov so morali tekmovalci pojesti 50 pekočih feferonov v najkrajšem možnem času. Kitajcu Tang Shuaihuiju, ki je skupaj s sotekmovalci ležal v bazenu, napolnjenem z vodo in tremi tonami rdečih feferonov, je to uspelo v 68 sekundah. Feferoni v vodi so bili manj pekoči od tistih, ki so jih morali jesti, tudi zaradi manjšega draženja kože.

"Jedel je s hitrostjo, ki povzroča halucinacije. Voditelj prireditve je komaj nehal govoriti," je povedala ena od zaposlenih v zabaviščnem parku Ningxiang, kjer poteka festival feferonov, v okviru katerega so pripravili tekmovanje.

Zabaviščni park leži v provinci Hunan v osrednjem delu Kitajske. Provinca je znana po tem, da v kuhinji veliko uporabljajo feferone in je zato hrana pikantna. Festival bo trajal do konca avgusta, podobno tekmovanje v goltanju feferonov pa pripravijo vsak dan.


Najbolj brano