Kdo je plešoča babica, ki je navdušila na Sanremu

Njeno pravo ime je Sarah Patricia Jones, svetovni splet pa jo pozna pod imenom Paddy Jones. Šteje 83 pomladi in je vpisana v Guinnesovo knjigo rekordov kot najstarejša plesalka akrobatske salse na svetu.

 Foto: Alberto Terenghi
Foto: Alberto Terenghi

SANREMO > Ena najprivlačnejših točk letošnjega Sanrema, ki ga radi spremljajo tudi številni gledalke in gledalci na Primorskem, je bil zagotovo nastop drugouvrščene skupine Lo stato sociale, ki se je predstavila z bodočim poletnim hitom Una vita in vacanza. Fantje so namreč medse povabili Paddy Jones, 83-letno Angležinjo, ki je pred nekaj leti zaradi svojih plesnih veščin postala spletna senzacija.

Oblečena v bleščečo mini oblekico je ob svojem štiri desetletja mlajšem plesnem partnerju Nocolasu Espinosi izvajala akrobacije z lahkoto in prožnostjo, ki bi ji ju zavidala marsikatera dvajsetletnica.

Jonesova je najprej opozorila nase leta 2009, ko je z Espinoso odnesla zmago v španskem talent šovu Tú sí que vales. Leta 2014 sta se udeležila tudi oddaje Britain's Got Talent, nato pa je sledil še vpis Jonesove v Guinnesovo knjigo rekordov kot najstarejše plesalke akrobatske salse na svetu.

Paddy se je s plesom ukvarjala od malih nog. V odraslem obdobju je ples opustila, nato pa se mu je ponovno začela posvečati po moževi smrti, pri svojih 69 letih.


Najbolj brano