Kdo da več za Claptonovo kitaro

V kavarni Hard Rock Cafe na Manhattnu bo konec tedna dražba, ki bo vzporedno potekala tudi na spletu, na kateri bodo ponudili predmete preminulih in še živečih glasbenikov. Med drugim bodo naprodaj kitara Erica Claptona, rokopis pesmi Kurta Cobaina in jakna z več potiski, ki je nekoč pripadala pevki Whitney Houston.

Na dražbi bo   tudi več oblačil, ki jih je na odru nosila  Whitney 
Houston, med njimi  tudi pisana jakna znamke Gianni Versace z 
ujemajočimi se žametnimi hlačami. Foto: Profimedia
Na dražbi bo tudi več oblačil, ki jih je na odru nosila Whitney Houston, med njimi tudi pisana jakna znamke Gianni Versace z ujemajočimi se žametnimi hlačami. Foto: Profimedia

NEW YORK > Za kitaro Erica Claptona Martin D-45 iz leta 1968, ki je osrednji predmet dražbe pod naslovom Icons & Idols: Rock 'N' Roll, si pri avkcijski hiši Julien obetajo iztržiti med 300.000 in 500.000 dolarjev. Pa še to je po besedah direktorja hiše Martina Nolana zelo nizka ocena. Trenutno gredo predmeti na umetniških dražbah za med, je poudaril Nolan pred dražbo, na kateri bodo danes in jutri ponudili približno 1000 predmetov.

76-letni Clapton je na omenjeno kitaro igral leta 1970 na prvem koncertu skupine Derek and The Dominos. Zasedbo je ustvaril sam Clapton, z njo pa je med drugim izvajal uspešnico Layla. Na dražbi bodo ponudili tudi osnutek za to pesem, za katerega si obetajo med 30.000 in 50.000 dolarjev.

Naprodaj bo tudi rokopis pesmi Kurta Cobaina, med drugim Come As You Are in About A Girl, besedila katerih je napisal kar na prt. Pod pesmi se je sicer uradno podpisal s članoma Nirvane Daveom Grohlom in Kristom Novoselicem.

Na voljo bo tudi več oblačil, ki jih je na odru nosila ameriška pop diva Whitney Houston, med njimi bo tudi pisana jakna znamke Gianni Versace ter ujemajoče se žametne hlače. Za komplet, ki ga je zvezdnica nosila okoli leta 1992, si obetajo iztržiti med 3000 in 5000 dolarjev.


Najbolj brano