Jordan se še vedno zelo dobro prodaja

Dobrega pol milijona evrov za par starih in oguljenih športnih copat, ki so povrhu različnih velikosti? Da, če jih je nekoč nosil Michael Jordan, eden najboljših košarkarjev na svetu vseh časov.

Par športnih copat, za katerega je novi lastnik odštel astronomski 
znesek pol milijona evrov.
Par športnih copat, za katerega je novi lastnik odštel astronomski znesek pol milijona evrov.  

Copate znamke Nike je zvezdnik svetovne košarke Michael Jordan nosil v svoji prvi NBA sezoni 1984/85, v kateri je s svojim atraktivnim načinom igranja za moštvo Chicago Bulls postal zvezda čez noč. Ta status je v naslednjih sezonah - zadnjo NBA tekmo je za moštvo Washington Wizards odigral aprila 2003 - le še utrjeval, znamka Michael Jordan pa je postala ena donosnejših v svetu športa.

Michael Jordan je s svojimi nastopi za moštvo Chicago Bulls izpisal kar nekaj poglavij svetovne košarkarske zgodovine.

Pred dražbo so v newyorški dražbeni hiši Sotheby's po poročanju BBC pričakovali, da bi za par lahko iztržili med 100.000 in 150.000 dolarji (91.000 do 137.000 evrov), na koncu je bil izkupiček skoraj štirikrat višji od najbolj optimističnih pričakovanj. Zanimivo pri tem paru je še nekaj - levi čevelj ima številko 46-47, desni pa je številko večji.

Michael Jordan je sicer osrednji lik desetdelnega dokumentarca Poslednji ples (The Last Dance), ki ga po delih predvajajo pri ponudniku pretočnih TV vsebin Netflix.

Preberite še:

Zadnji ples v vetrovnem mestu


Najbolj brano