Jana Oblaka je prevzela ekološka moda

“Ko se srečata nogomet in ekološka moda, gre lahko le za nekaj posebnega!” je nedavno na facebooku zapisala modna oblikovalka Mateja Benedetti. Zdaj je že znano - njene obleke je za kampanjo modne znamke Benedetti Life oblekel tudi Jan Oblak.

Jan Oblak se je v kreacijah Benedetti Life očitno dobro znašel.  Foto: Julio Barcena
Jan Oblak se je v kreacijah Benedetti Life očitno dobro znašel.  Foto: Julio Barcena

MADRID > Mateja Benedetti in Jan Oblak sta se menda srečala naključno v družbi skupnih znancev in bila edina s kozarcema vode v rokah. Med pogovorom sta ugotovila, da imata še kaj drugega skupnega, med drugim je Jan Oblak izrazil zanimanje za koncept modnega kreiranja, v katerega močno verjame Koprčanka Mateja Benedetti. Benedetti Life je namreč blagovna znamka oblačil, ki sodijo med luksuzne, a so obenem tudi ekološka, trajnostna in etična.

Med drugim se ponašajo s certifikatom svetovne organizacije Peta, ki skrbi za dobrobit živali in s svojim blagoslovom zagotavlja, da v procesu izdelave oblačil nobena žival ni trpela. Mateja Benedetti se je z Janom Oblakom nedavno sestala tudi v Madridu, kjer športnik uspešno brani za Atlético Madrid in kjer so nastale fotografije za uradno podobo Benedetti Life.

A to še ni vse. Naslednji korak bo ekološka majčka z Oblakovim podpisom, posebej oblikovana za njegove oboževalke in oboževalce. Še prej, 24. oktobra, pa Matejo Benedetti čaka modna revija v Ljubljani.


Najbolj brano