Iz jezera so privlekli soma, dolgega 248 centimetrov

Trener najboljše slovenske boksarke Eme Kozin, Rudolf Pavlin, je znan tudi kot strasten ribič. Med karanteno pa mu je na Šmartinskem jezeru pri Vojniku s prijatelji uspel rekorden ulov. Na suho so privlekli soma, dolgega 248 centimetrov in težkega 84 kilogramov.

 Foto: osebni arhiv Rudolfa Pavlina
Foto: osebni arhiv Rudolfa Pavlina

VOJNIK > Riba je sicer zagrizla v trnek prijatelja Gorana Janićijevića, a je bil orjaški som prevelik zalogaj za enega ribiča. Na pomoč je prišel tudi Rudolf Pavlin ter prijateljev oče in šele po dveh urah in pol je trojica premagala ribo, ki je bila v umetnem jezeru, to je prav letos staro pet desetletij, eden najstarejših prebivalcev.

“Borba je bila res huda. Soma je bilo treba dvigati štiri, pet metrov od tal z eno roko, ima pa preko 80 kilogramov,” je povedal Pavlin, ki priznava, da je strasten ribič. “Tokratni lov pa je bil res nekaj posebnega. Imeli pa smo tudi nekaj sreče. Če bi se vrvica na tleh zapela za kakšno skalo ali štor, bi se kaj lahko pretrgala in od vsega skupaj ne bi bilo nič.”

Pavlin je ob tem razkril, da se v prihodnjih dneh odpravlja na skupen ribolov z boksarjem Dejanom Zavcem in če bodo razmere ugodne, bosta o tem pripravila tudi posnetek. “Kaj zabavnega se bo že našlo.”

Zdaj je Pavlin vnovič osredotočen na boks in Emo Kozin. Kot pravi, je njegova varovanka čas samoizolacije izkoristila za individualne treninge in učenje za izpite na fakulteti. Zdaj se je vnovič začela pripravljati na jesenski del sezone, ko naj bi prvič spet stopila v ring.


Najbolj brano