Iron Maiden novi sponzor West Ham Uniteda

Britanska težkometalna glasbena zasedba Iron Maiden je postala sponzor nogometnega kluba West Ham United. Po novem bo na voljo dres, ki bo imel na prsih logotip glasbenikov, so v petek tudi uradno potrdili pri Iron Maidnu.

Po novem bo na voljo dres, ki bo imel na prsih logotip glasbenikov, 
so   tudi uradno potrdili pri Iron Maidnu. Foto: Youtube
Po novem bo na voljo dres, ki bo imel na prsih logotip glasbenikov, so tudi uradno potrdili pri Iron Maidnu. Foto: Youtube

LONDON > Novi dresi angleškega prvoligaša bodo na prodajnih policah že v torek, klub pa jih je po pesmi Iron Maiden poimenoval kar Die With Your Boots On. Zaenkrat še ni znano, ali bodo nogometaši novi dres nosili tudi na svojih tekmah, poročajo agencije.

Skupina Iron Maiden tako kot nogometaši West Hama izvirajo iz vzhodnega dela Londona. Ustanovitelj skupine in basist Steve Harris je znan kot vnet navijač tega kluba in že več desetletij na svojih koncertih nosi takšne in drugačne klubske izdelke.

“Ko sem bil star devet let, sem videl tekmo med West Hamom in Newcastlom. Moj prijatelj je bil leto starejši. West Ham je zmagal s 4:3 in me zasvojil,” se prve tekme na klubskih spletnih straneh spominja Harris, ki je od takrat naprej že pet desetletij zvest navijač te ekipe.

Zanimivo je, da je bil tudi Harris v najstniških letih odličen nogometaš. Zaigral je tudi v mladinski ekipi West Hama, kasneje pa se je odločil za glasbeno kariero.

“Bilo je super, a s 14 leti sem bil premlad za šport. Vse, kar sem si želel, je bilo spiti nekaj piv in spoznati kakšno dekle. To seveda ne gre skupaj z nogometom. Tam si želijo, da si zgodaj v postelji,” je o koncu nogometne kariere še povedal Harris.


Najbolj brano