Hitri digitalni dostavnik

Slovenski prevozniki in obrtniki si že lahko privoščijo najnovejšo generacijo Mercedesovega dostavnika, ki v pregovorno robustno okolje prinaša priboljške najprestižnejše sorte. Na voljo je tudi s sprednjim pogonom.

Sprinter bo na voljo v številnih različicah in tudi s sprednjim 
pogonom. Foto: Sasa Despot
Sprinter bo na voljo v številnih različicah in tudi s sprednjim pogonom. Foto: Sasa Despot

Sprinter bo na voljo z različnimi motorji, od osnovnega štirivaljnika s 114 “konji”, pa tudi z večjo močjo s 140, 165 ali 175 “konji” (slednji le za različico za avtodome), za še večjo zmogljivost pa je na voljo šestvaljnik s 190 “konji”. Za prenos moči na pogonska kolesa poskrbi šeststopenjski ročni menjalnik, na voljo pa sta dva različna samodejna, devetstopenjski pri sprednjem in sedemstopenjski pri obeh drugih pogonih.

Karoserijske različice so tudi prilagodljive številnim potrebam različnih prevoznih panog, osnovna je dolga 5,267 metra, na voljo so še tri dodatne, tudi v višino so možne tri izbire - od 2,36 do 2,83 metra. Karoserije je mogoče izbrati med furgonom, kabino z nakladalnim prostorom, zgolj kabino (od julija tudi dvojno) ali pa minibus. Tovorni prostor v furgonu lahko sprejme do 17 kubičnih metrov tovora oziroma pet prečno postavljenih evro palet.

Cene se začnejo pri 19.600 evrih za sprinterja 311 CDI s šasijo in medosno razdaljo 3,259 metra ter 114-“konjskim” motorjem in sprednjim pogonom, osnovni furgon stane 21.800 evrov, minibus 311 CDI tourer s 3,66 metra medosne razdalje ter zadnjim pogonom pa stane 36.400 evrov.


Najbolj brano