Gal Gadot bo nova Kleopatra

Izraelska igralka Gal Gadot naj bi v filmu, ki nastaja pod okriljem studia Paramount v režiji Patty Jenkins, upodobila slovito egipčansko kraljico Kleopatro. Novica je v filmskem svetu naletela na številna neodobravanja zaradi vprašanja, zakaj niso za upodobitev egipčanske vladarice izbrali igralke z arabskim poreklom.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

HOLLYWOOD > Zamisel za film, za katerega je scenarij napisala Laeta Kalogridis, je bila prav igralkina, so v teh dneh poročale tuje tiskovne agencije.

Izraelska igralka Gal Gadot, ki je zaslovela kot Čudežna ženska oziroma superjunakinja v franšizi Wonder Woman, bo v biografski drami zaigrala Kleopatro, ki so jo tudi sicer v filmski zgodovini večinoma upodabljale igralke bele polti. Med njimi so bile Claudette Colbert, Vivien Leigh in slovita Elizabeth Taylor.

Kleopatra VII. je bila zadnji vladar iz makedonske Ptolemajske dinastije. Sedem egipčanskih kraljic se je imenovalo Kleopatra, a najbolj znana med njimi je bila zadnja. Ker še danes ni povsem znana identiteta Kleopatrine matere, tudi njena etničnost ostaja neznanka.


Najbolj brano