Faye in Kevin skupaj pred kamero

Faye Dunaway bo zaigrala v italijanskem filmu L'uomo Che Disegno Dio (Človek, ki je risal Boga) v režiji Franca Nera. Mediji so se razpisali o igralkini nenavadni odločitvi ter kontroverznosti filma na temo pedofilije, v katerem bo med drugim zaigral Kevin Spacey. Zanj bo namreč to prva vloga po letu 2017, ko je bil obtožen spolnega nadlegovanja.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

HOLLYWOOD > Po mnenju režiserja in producenta filma Nera, ki v drami tudi igra, je prav kontroverznost pritegnila zanimanje številnih, kar je dobro za film.

Faye Dunaway bo v filmu nastopila kot učiteljica Braillove pisave, ki prijateljuje s slepim protagonistom in ga uči branja. Vloga je bila prvotno namenjena Nerovi ženi, ki pa je ni sprejela.

Spacey bo nastopil v majhni vlogi, s katero bo oskarjevec znova poskusil oživiti svojo igralsko kariero po številnih obtožbah o spolnih zlorabah v zadnjih letih, tudi igralca Anthonyja Rappa. Igralec, ki je s Spaceyjem igral v seriji Hiša iz kart, je razkril, da ga je spolno nadlegoval pri 14 letih.

V filmu bo Spacey upodobil umetnika, ki je bil po krivem obtožen nadlegovanja otrok. Filma so začeli snemati minuli teden, končali pa naj bi ga septembra.


Najbolj brano