Do stotice v treh sekundah in pol

Glavni adut Bentleyeve različice speed je šestlitrski W12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvaja 485 kW in 900 Nm, kar je dodatnih 17 kilovatov k standardni verziji modela.

Cena novega Bentleyevega speeda v tem trenutku še ni znana. Foto: Bentley
Cena novega Bentleyevega speeda v tem trenutku še ni znana. Foto: Bentley

Stotico tako doseže v treh sekundah in pol, njegova najvišja hitrost pa je 335 km/h. Poleg povečane moči novi model odlikuje tudi odzivnejši osemstopenjski dvosklopčni menjalnik, ki naj bi prestavljal dvakrat hitreje kot v standardni različici.

Prenove sta bila deležna tudi vzmetenje in krmiljenje. Na voljo je nova funkcija elektronskega krmiljenja vseh koles, ki izboljša agilnost s premikanjem sprednjih in zadnjih koles v nasprotni smeri pri zmerni hitrosti, medtem ko se vsa štiri kolesa pri izjemno visokih hitrostih obračajo v isto smer za izboljšanje stabilnosti.

Zunanjost novega continentala GT speed prinaša nekoliko agresivnejši videz. Sprednja maska, odprtine za zrak in stranski pragovi so obarvani temneje, na sprednjem odbijaču je kromirana oznaka speed, celotno podobo pa dopolnjujejo 22-palčna ekskluzivna platišča.

Podoben agresivni slog se nadaljuje v notranjosti z unikatnim dvobarvnim oblazinjenjem z usnjem in alkantaro. Kupci lahko izbirajo med 15 osnovnimi in enajstimi dopolnilnimi odtenki, kar ponuja zajetno izbiro kombinacij. Prodaja nove angleške luksuzne rakete se bo začela v prihodnjih mesecih. Cena za zdaj še ni znana, pričakovati pa je precej višji znesek od 170.000 evrov, kjer se začne cena osnovne verzije continentala GT. up


Najbolj brano