David Lee Roth: “Dovolj je, upokojil se bom”

Ameriški glasbenik David Lee Roth je v intervjuju za časopis Las Vegas Review-Journal napovedal, da se bo umaknil s koncertnih odrov. 66-letni pevec skupine Van Halen, znan po svojem divjem značaju in energičnih nastopih, razloga za takšno odločitev ni navedel.

 David Lee Roth sredi septembra na podelitvi MTV-jevih glasbenih 
nagrad. Foto: Profimedia
David Lee Roth sredi septembra na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad. Foto: Profimedia

PASADENA > “To je prvo in edino uradno naznanilo, imaš novico, deli jo s svetom,” je novinarju časopisa Las Vegas Review-Journal v telefonskem pogovoru dejal David Lee Roth in dodal, da izjave ne bo pojasnjeval. “Razlaga je v sefu,” je bil skrivnosten.

Ob obujanju spominov na Eddieja Van Halena, ustanovitelja zasedbe Van Halen, ki je lani pri 65 letih umrl za posledicami raka, je David Lee Roth dejal: “Prisiljen sem se sprijazniti z dejstvom, kako je čas kratek, moj čas pa verjetno še krajši.” Kot je še dejal, je menil, da bo prav on izmed vseh članov zasedbe umrl prvi, saj se je kar pol stoletja divje razdajal občinstvu. “Moja kariera je bila neverjetna, ničesar ne obžalujem. Vse vas bom pogrešal,” je sklenil in napovedal, da bo 8. januarja še zadnjič stopil na glasbeni oder, na zadnjem v nizu petih novoletnih koncertov v House of Blues v Las Vegasu.

V hard rock zasedbi, najbolj znani po uspešnicah, kot sta Jump in Dance The Night Away, je David Lee Roth sodeloval trikrat, najprej med letoma 1974 in 1985, nato leta 1996, nazadnje pa se je skupini vnovič pridružil leta 2006 in v njej vztrajal do lanskega leta, ko se je po smrti Eddieja Van Halena razšla. V 40 letih so Van Halen prodali več kot 80 milionov izvodov albumov.

Leta 2007 je bil Roth kot član zasedbe sprejet tudi v Hram slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame).


Najbolj brano