Daniel Craig: “V veliko čast mi je, da bodo hodili po meni”

Britanski igralec Daniel Craig je dobil zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Craig, ki ga je mogoče te dni videti v novem filmu o Jamesu Bondu z naslovom Ni čas za smrt, je svojo zvezdo dobil pred naslovom Hollywood Boulevard 7007, poleg zvezde igralskega kolega Rogerja Moora, ki je v vlogi agenta 007 nastopal med letoma 1973 in 1985.

Daniel Craig je vesel, da so njegovo zvezdo na Pločniku slavnih 
umestili poleg zvezde  Rogerja Moora. Foto: Profimedia
Daniel Craig je vesel, da so njegovo zvezdo na Pločniku slavnih umestili poleg zvezde Rogerja Moora. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > “Nikoli si nisem mislil, da bom to kdaj izrekel, a v veliko čast mi je, da bodo v Hollywoodu hodili po meni,” se je ob odkritju svoje zvezde v sredo po pisanju francoske tiskovne agencije AFP pošalil Daniel Craig.

“In če se sreča meri po tem, v kakšni družbi smo, potem sem, glede na to, da sem na tem pločniku obkrožen z vsemi temi legendami, zelo, zelo, zelo srečen človek,” je dodal.

Nižje na znamenitem Pločniku slavnih (Walk of Fame), na katerem je danes že več kot 2000 zvez osebnosti iz sveta filma, televizije in glasbe, so se zbrali oboževalci, da bi nazdravili svojemu junaku, seveda z martinijem. Film Ni čas za smrt, v katerem je Craig v vlogi agenta britanske tajne službe MI6 zaigral petič in obenem tudi zadnjič, je premiero v Londonu doživel 28. septembra. Prejel je navdušujoče kritike v veliko olajšanje vodstev studiev, ki računajo, da bo po premoru zaradi novega koronavirusa ponovno privabil občinstvo v kinematografe.

Igralec Rami Malek, ki v 25. delu franšize igra Bondovega nasprotnika, je dejal, da je bilo s Craigom prijetno sodelovati. “Če imaš srečo, da igraš zlobnega človeka, se je bolje prepričati, da je dober človek legendaren. Ta dobri fant je najboljši,” je dejal.


Najbolj brano