Ceno je moral spustiti za 50 milijonov

Modni oblikovalec Tommy Hilfiger je končno uspel prodati svoje penthouse stanovanje na newyorškem Manhattanu, ampak šele po tem, ko je ceno spustil za težko predstavljivih 50 milijonov dolarjev.

Ena od sob v stanovanju je oblikovana v ladijskem slogu. Foto: Profimedia / IMP Features
Ena od sob v stanovanju je oblikovana v ladijskem slogu. Foto: Profimedia / IMP Features

NEW YORK > Dvonadstropno stanovanje s štirimi spalnicami in lepim razgledom na Centralni park je po nepreverjenih informacijah prodal za dobrih 33 milijonov dolarjev.

Tommy Hilfinger

Tommy Hilfiger je še lani stanovanje prodajal za 50 milijonov dolarjev. Zdaj je zanj iztržil 33 milijonov.

Tommy Hilfiger je stanovanje kupil leta 2008 za 25,5 milijona dolarjev in ga zelo kmalu želel prodati za 50 milijonov. Vendar se mu je načrt izjalovil in s soprogo Dee Oclepo sta za prenovo porabila 20 milijonov, leta 2013 pa sta stanovanje dala na trg za skoraj neverjetnih 80 milijonov.

Zdaj je stanovanje, veliko dobrih 550 kvadratnih metrov in opremljeno v zelo eklektičnem slogu - od pomorskega do opreme v slogu spa centrov ali knjižnice -, dobilo kupca, s stanovanjem pa je novi lastnik dobil tudi opremo. In balkon, enega od dveh v poslopju.

Novi lastnik se nad razgledom najbrž ne bo pritoževal - ga je pa drago plačal.

Za tiste, ki bi ceno stanovanja želeli primerjati s cenami pri nas: kvadratni meter tega stanovanja je bil prodan za dobrih 59.000 dolarjev. Malo manj kot 54.000 evrov.


Najbolj brano