Britanski princ Harry in Meghan dobila hčerko Lilibet Diano

Vojvoda in vojvodinja Suseška, prince Harry in njegova žena Meghan sta danes sporočila, da se jima je rodila hčerka, ki sta jo poimenovala Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor. Deklica je na svet prišla v petek ob 11.40 v bolnišnici v Santa Barbari v Kaliforniji, poroča britanski BBC.

Vojvoda in vojvodinja Suseška, prince Harry in njegova žena 
Meghan sta danes sporočila, da se jima je rodila hčerka, ki sta jo 
poimenovala Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor. Foto: Danny Lawson
Vojvoda in vojvodinja Suseška, prince Harry in njegova žena Meghan sta danes sporočila, da se jima je rodila hčerka, ki sta jo poimenovala Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor. Foto: Danny Lawson

LOS ANGELES > Tako mati kot deklica sta zdravi in se počutita dobro, je par še sporočil v izjavi za javnost.

"Je več, kot sva si kdajkoli lahko predstavljala. Hvaležna sva za ljubezen in molitve, ki sva jih čutila z vsega sveta," je še sporočil vojvodski par.

Lili se je s tem pridružila Archieju, ki je 6. maja dopolnil dve leti. Lili je trenutno osma v vrsti za britanski prestol, sicer pa je enajsta pravnukinja britanske kraljice Elizabete II.

Britanska kraljica Elizabeta II. je navdušena nad novico, da se je vojvodi in vojvodinji sussekški, princu Harryju in njegovi ženi Meghan rodila hčerka, ki sta jo poimenovala Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor. Čestitke so paru na družbenih omrežjih sporočili tudi drugi člani kraljeve družine, poroča britanski BBC. "Kraljica, valižanski princ in vojvodinja Cornwallska ter vojvoda in vojvodinja Cambriška so bili obveščeni in so navdušeni ob novici," so sporočili iz Buckinghamske palače. Princ Charles in njegova soproga Camilla sta Harryju, Meghan in njunemu prvemu sinu Archieju čestitala tudi na Twitterju. "Želiva jim vse najlepše v tem posebnem času," sta dodala. Čestitke sta delila tudi Harryjev brat, princ William in njegova soproga Kate. "Navdušena sva nad veselo novico o prihodu dojenčice Lili," sta sporočila.

S poimenovanjem Lili sta Harry in Meghan počastila Harryjevo babico kraljico Elizabeto II., ki ima družinski vzdevek Lilibet. Drugo ime pa sta starša namenila spominu na Harryjevo mater Diano, pokojno valižansko princeso.

S poimenovanjem Lili sta Harry in Meghan počastila Harryjevo babico kraljico Elizabeto II., ki ima družinski vzdevek Lilibet. Srednje ime pa sta starša namenila spominu na Harryjevo mati Diano, pokojno valižansko princeso.

Harry in Meghan sta sicer svetu že razkrila, da tokrat pričakujeta deklico. Po nekaterih navedbah naj bi Meghan imela rok na 10. junij, sicer rojstni dan pokojnega princa Filipa, Harryjevega dedka, ki je tik pred svojim 100. rojstnim dnevom umrl 9. aprila.


Najbolj brano