Brez prisotnosti kraljice Elizabete II. krstili britanskega princa Louisa

V kraljevski kapelici palače St. James v Londonu so danes krstili princa Louisa, zadnjega otroka britanskega princa Williama in njegove soproge Kate. Prababica, britanska kraljica Elizabeta II. s soprogom Philipom se zasebnega obreda ni udeležila, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Londonu so danes krstili princa Louisa.
V Londonu so danes krstili princa Louisa. 

LONDON > Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so se 92-letna kraljica Elizabeta II. ter cambriški vojvoda že pred časom odločila, da kraljice ne bo na krstu princa Louisa, njena odsotnost pa ni povezano z nobenimi morebitnimi zdravstvenimi razlogi, na spletni strani poroča britanski BBC. Kraljica in njen 97-letni soprog sta bila na krstu prinčevega starejšega brata in sestre, princa Georga in princese Charlotte.

Krst princa Louisa je bil danes priložnost, da sta se William in Kate prvič v javnosti pojavila z vsemi tremi otroki skupaj.

Enajst tednov starega princa je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby. Princ Louis ima šest botrov, to so Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, lady Laura Meade, Robert Carter in Lucy Middleton. Vsi so družinski prijatelji.

Krsta so se udeležili tudi Louisov dedek, prestolonaslednik Charles in njegova soproga Camilla, Williamov brat, prince Harry s soprogo Meghan, Katina starša Michael in Carole ter njen brat James in sestra Pippa s soprogom Jamesom Matthewsom.

Princ Louis se je rodil 23. aprila. Je sedmi pravnuk kraljice Elizabete. V vrsti za prestol je na petem mestu.


Najbolj brano