Bitcoin prvič presegel 49.000 dolarjev

Kriptovaluta bitcoin je danes dosegla novo najvišjo raven v zgodovini in prvič presegla 49.000 dolarjev. Dopoldne je dosegla 49.202 dolarja. Rast vrednosti največje kriptoalute so še podžgale govorice, da se bo za investicijo v bitcoin odločila ameriška banka Morgan Stanley. Od začetka leta je bitcoin pridobil 70 odstotkov, poročajo tuji mediji.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

NEW YORK Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je v začetku tedna spodbudil rast bitcoina, ko je sporočil, da bo začel v bližnji prihodnosti sprejemati plačila v bitcoinih ob nakupu avtomobilov in drugih svojih produktov.

Rast je nato spodbudil še Mastercard, ki je napovedal, da bodo letos začeli podpirati izbrane kriptovalute neposredno na svoji mreži.

Kriptovalute medtem še naprej razdvajajo javnost. Zagovorniki jih vidijo kot prihodnost plačil in zavarovanje proti inflaciji v času, ko centralne banke po vsem svetu po pandemiji covida-19 pospešeno tiskajo denar. Kritiki jim očitajo pomanjkanje regulacije in nadzora, zaradi česar so priljubljene tudi pri kriminalcih in pri financiranju terorističnih dejavnosti.


Najbolj brano