Beyonce že drugič album predčasno ušel na splet

Težko pričakovani sedmi studijski album Beyonce z naslovom Renaissance se je že pojavil na spletu in to približno 36 ur pred uradnim izidom, ki je bil v petek. To je močno razburilo ljubitelje pevkine glasbe, ki so pozivali ljudi, naj se uprejo skušnjavi in albuma ne poslušajo in delijo.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

NEW YORK > V zadnjih tednih je kraljica glasbe R&B Beyonce skrbno in metodično razkrivala vsebino novega albuma ter drobce informacij o njem. Z grammyjem že nagrajena pevka je tako konec junija izdala pesem z naslovom Break My Soul. Pretekli teden je pevka tudi razkrila celoten seznam skladb, vključno s pesmimi, pri katerih sodelujejo nigerijska pevka Tems, ameriški raper Beam in pevka Grace Jones. Gre pa za prvi album po plošči Lemonade iz leta 2016. “Ustvarjanje tega albuma mi je omogočilo prostor za sanje in pobeg v teh strašnih časih za svet,” je zapisala Beyonce v sporočilu poleg naslovnice albuma.

Ker je njen novi album v javmost pricurljal predčasno, je Twitter onemogočil večpredstavnostne tvite z besedo “leak” ter ključnikoma #Renaissance in #Beyonce “kot odgovor na prijavo lastnika avtorskih pravic”. Beyonce je sicer v preteklosti že imela težave z nenadzorovanimi izidi albumov. Leta 2011 je namreč plošča 4 po spletu zakrožila kar tri tedne pred predvidenim datumom.


Najbolj brano