Amfiteater je ustvaril slovenski arhitekt

27. november je dan D, ko bodo ljubitelji in navdušenci sestavljanja znamenitih lego kock končno dočakali nov izziv. Na trgovinske police bo namreč prišla replika antičnega amfiteatra, znamenitega rimskega Koloseja.

 Rok Žgalin Kobe je zasnoval repliko rimskega Koloseja za navdušence lego kock.
Rok Žgalin Kobe je zasnoval repliko rimskega Koloseja za navdušence lego kock.  

KØBENHAVEN > Pred sestavljalci lego kock bo težak izziv: Legov rimski kolosej namreč sestavlja kar 9036 sestavnih delov, kar dejansko pomeni, da gre za največji komplet legokock v zgodovini tega danskega proizvajalca legendarnih lego kock.

A za tako imenovane slovenske “legofrike” ni zanimiva le velikost replike rimske znamenitosti, ampak njeno avtorstvo. Velikana iz kock je namreč zasnoval slovenski arhitekt Rok Žgalin Kobe, ki za danskega proizvajalca Lego dela že dobrih devet let.

Pred leti je medijem povedal, da je srečen, saj dela tisto, kar ljubi ter da so lego kocke že od otroštva njegova ljubezen. Doma jih ima vsaj 500 kompletov. Svoje navdušenje nad njimi pa prenaša tudi na druge člane v družini.

Rimski Kolosej pa ni edina svetovna znamenitost, ki jo je arhitekt Kobe zasnoval z lego kockami. Njegov avtorski podpis je tako mogoče zaslediti tudi v sestavljanki znamenitega Imperial hotela v Tokiu, londonskega Big Bena, rimskega vodnjaka Trevi, newyorškega kipa svobode...

Tudi 27. november, kot dan začetka prodaje nove replike, Lego očitno ni izbral po naključju. Z mega sestavljenko bo namreč, vsaj tako poročajo zahodni mediji, praznoval letošnji črni petek, ki velja za mednarodni praznik nakupovanja. Lego navdušenci bodo rimski Kolosej v obliki kock, ki jih bo seveda treba sestaviti, lahko kupili na spletu in v specializiranih trgovinah Lego Store. Za “igračo” bo treba odšteti le nekaj manj kot 500 evrov.


Najbolj brano