Več mrtvih v eksploziji cisterne v Nigeriji

Najmanj dvanajst ljudi je umrlo, ko so zbirali nafto, ki je iztekla iz prevrnjene cisterne na cesti na jugu Nigerije. Smrtne poškodbe so utrpeli, ko je vozilo eksplodiralo.

LAGOS > Eksplozija je odjeknila v petek zvečer v kraju Odukpani, kjer se je na križišču prevrnila cisterna. Na kraju je bilo takrat okoli 60 ljudi, ki so z različnimi posodami zbirali izteklo gorivo, zato po poročanju nemške tiskovne agencije dpa obstaja velika verjetnost, da je smrtnih žrtev še več.

Policija je zaenkrat potrdila dvanajst mrtvih. Še 22 oseb je bilo zaradi hudih opeklin odpeljanih v bolnišnico. "Policija je našla le nekaj trupel. Številni so zgoreli v prah," je povedal eden od očividcev.

Nigerija je največja proizvajalka nafte v Afriki, kljub temu veliko prebivalcev živi v revščini. Pogosto se dogaja, da poskušajo preživeti z nevarnim zbiranjem goriva, ki odteka iz naftovoda ali ponesrečenih vozil.

Julija 2012 so v podobni nesreči umrli najmanj 104 ljudje, 50 je bilo ranjenih, ko so po prometni nesreči skušali zbrati gorivo iz prevrnjene cisterne.


Najbolj brano