Več kot tretjina voznikov na Otoku v zadnjih dveh tednih ni mogla kupiti goriva

Več kot tretjina voznikov v Veliki Britaniji v zadnjih dveh tednih ni mogla kupiti goriva, v raziskavi ugotavlja britanski statistični urad ONS. Da goriva niso mogli kupiti, ker ga ni bilo na voljo, je odgovorilo 37 odstotkov vprašanih, medtem ko je pred dvema tednoma ta delež znašal 15 odstotkov.

LONDON > Zaloge goriva na bencinskih črpalkah so se po podatkih ministrstva za podjetništvo, energijo in industrijsko strategijo zdaj v celoti normalizirale, potem ko so minuli mesec zaradi paničnega kupovanja močno upadle.

Statistiki so v anketi, ki so jo med 6. in 17. oktobrom izvedli med 4004 Britanci, ugotovili, da je delež odraslih, ki imajo težave pri nakupu hrane in zdravil, ostal približno enak kot pred dvema tednoma. Približno eden od šestih odraslih je dejal, da ni mogel kupiti osnovnih živil, ker ta niso bila na voljo. Delež tistih, ki niso mogli kupiti nenujnih živil, je ostal 23-odstoten.

V anketi je 47 odstotkov vprašanih odgovorilo, da so na splošno lahko kupili vse, kar so potrebovali, kar je za 10 odstotnih točk manj kot pred dvema tednoma.


Najbolj brano